Prognoza meteo, joi, 19 martie 2020. Cum se schimbă vremea în țară. Anunțul meteorologilor

Prognoza meteo, joi, 19 martie 2020. Cum se schimbă vremea în țară

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru 19 martie. Potrivit acestora vremea începe să se încălzească în cea mai mare parte a țării. Iată ce temperaturi se vor înregistra azi!

Prognoza meteo, joi, 19 martie 2020

Meteorologii aunță că vremea se va încălzi semnificativ față de ziua precedentă în toată țara. Cerul va fi variabil, iar norii se vor aduna începând cu lăsarea serii în regiunile estice, unde izolat sunt așteptate și ploi. Vântul va sufla slab și moderat și se va intensifica pe crestele Carpațolor Meridionali și de Curbură.

prognoza meteo, 19 martie, anm, meteorologi, temperaturi

Prognoza meteo, joi, 19 martie 2020

Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade Celsius, iar cele minime între 0 și 8 grade Celsius. În zonele joase de relief se va instala ceața în a doua parte a intervalului. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra la Drobeta Turnu Severin și în Bacău. Pe litoral se vor înregistra minim 11-12 grade Celsius minim, iar maximele vor fi de 15 grade Celsius.

Și în zilele următoare temperaturile se vor păstra ridicate, chiar peste cele specifice perioadei în majoritatea regiunilor din țară. Valorile termice se vor încadra între 13 și 21 de grade Celsius, iar cele minime între 1 și 10 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării, unde mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea pe arii restrânse va ploua slab. Spre sfârşitul intervalului, la altitudini mari, în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte de o vreme cu temperaturi în creștere față de ziua precedentă cu 1-2 grade Celsius. La polul opus, cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra la periferie, unde își va face apariția și bruma.

Astfel, de la 1 grad Celsius temperaturile vor urca la amiză până la temperaturi termice de 16-17 grade Celsius. Cerul va fi variabil iar vântul va sufla slab și moderat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI