Vremea rea închide școlile! Ce instituții din România își suspendă cursurile. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Redacția IMPACT 06.02.2020, 12:04
Vremea rea închide școlile! Ce instituții din România își suspendă cursurile. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Mai multe școli din țară au fost închise joi dimineață în urma condițiilo meteo nefavorabile. Anunțul oficial vine din partea Ministerului Educației.

În ce județe s-au suspendat cursurile

Ministerul Educației a anunțat joi dimineață că suspendă cursurile pentru mai multe scoli din țară, în contextul în care mai mute drumuri naționale au fost blocate din cauza ninsorile și a viscolului. Meteorologii au anunțat că stratul de zăpadă va ajunge până la 35 de cm, prin urmare, mai mulți elevi nu vor merge astăzi la cursuri.

Cod portoclaiu de viscol și ninsori. Mai multe școli sunt închise.
Cod portoclaiu de viscol și ninsori. Mai multe școli sunt închise.

La nivelul judeţului Constanţa, mai multe localităţi au suspendat cursurile, respectiv Târguşor, Dumbrăveni, Pantelimon, Cerchezu, Mihai Viteazu, Topalu, Hârşova, Bărăganu, Independenţa, Crucea, Ion Corvin, Comana, Grădina, Adamclisi, Fantanele, Lipnita, Rasova, Deleni, Horia, Seimeni, Mereni, Ghindărești, Tortoman, Silistea, Ciobanu, potrivit Mediafax. Nici elevii și  Municipiul Tulcea și Vrancea nu vor ajunge astăzi la școală întrucât cursurile vor fi sistate.

Joi rămân sub avertizare de cod portocaliu judeţele Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa şi Călăraşi, potrivit anunțului ANM. Astfel, şcolile din Brăila, Buzău, Călăraşi şi Ialomiţa vor fi închise din cauza viscolului şi a vântului puternic.

Mau sunt vizate următoarele unități: Liceul „Liviu Rebreanu” şi Şcoala Gimnazială „Geo Bogza” din localitatea Bălan, judeţul Harghita. În judeţul Tulcea, cursurile vor fi suspendate la unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia municipiului”

18 județe din Muntenia, Dobrogea și Moldova se afă joi sub incidența codului portocaliu de ninsori şi viscol, iar alte patru sub cod galben. Avertizările intră în  vigoare de la ora 12.00 și respectiv ora 15.00. Vremea rea a făcut probleme în Capitală, pompierii intervenind în zeci de cazuri. Autoritățile au avut zeci de operațiuni în București și Ilfov din cauza copacilor căzuți pe mașini și pe stradă, dar și a stâlpilor doborâți de rafalele puternice de vânt.

Urmăriți Impact.ro și pe