Vremea o ia razna în România! Cod galben de ploi și vijelii în următoarele ore

Andreea Bisinicu 02.11.2023, 15:33
Vremea o ia razna în România! Cod galben de ploi și vijelii în următoarele ore

Joi, 2 noiembrie 2023, experții de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare meteo de cod galben de intensificări ale vântului și ploi puternice pentru cele mai mari regiuni ale țării. Alerta expiră sâmbătă, 4 noiembrie 2023, la ora 03:00. Frigul pune stăpânire pe România.

Alertă meteo de ploi, vânt și vijelii la noi în țară

Vremea rea cuprinde România chiar din primele zile ale lui Brumar. Joi, 2 noiembrie 2023, specialiștii în meteorologie de la ANM au emis o alertă meteo de intensificări de vânt și precipitații pentru aproximativ toate zonele țării. Este vorba despre un cod galben de ploi puternice și vijelii, care va fi activ de astăzi de la ora 22:00 până sâmbătă, 4 noiembrie, la ora 03.00.

Astfel, începând din seara zilei de joi, pe parcursul nopții de joi spre vineri, vântul se va intensifica treptat în mai multe regiuni – Banat, Crișana și Maramureș, în vestul Carpaților Meridionali, apoi și în Transilvania, Moldova și restul Carpaților Meridionali.

Prognoza meteo actualizată arată că rafalele de vânt vor avea, în general, viteze de 55-65 de kilometri pe oră. La înălțimi de peste 1.700 de metri, rafalele de vânt vor sufla cu o viteză cuprinsă între 80 și 110 kilometri pe oră, au transmis meteorologii de la ANM.

Meteorologii au precizat că intensificări ale vântului vor fi înregistrate și în Dobrogea, și în celelalte regiuni de munte din țară. În plus, în teritoriile din vestul României vor avea loc averse. Cantitățile de apă vor depăși 15-20 de litri pe metrul pătrat, pe arii restrânse.

Citește și Cum va fi vremea în noiembrie în România. Meteorologii anunță ploi, vijelii și vânt rece

Cum va fi vremea în noiembrie 2023 în România

Pe de altă parte, experții meteo susțin că, în 2023, luna noiembrie va fi mult mai caldă decât în anii trecuți. În primele două săptămâni, până pe 15 noiembrie, românii se vor bucura de temperaturi blânde și un soare destul de cald, însă cu foarte multe ploi.

Prima ninsoare nu va avea loc în luna noiembrie – și nici în decembrie 2023. Precipitațiile vor lua forma fulgilor de zăpadă abia după ultima lună din anul curent, au estimat specialiștii de la ANM. Aceștia au precizat că cele mai multe ninsori vor avea loc în februarie 2024.

Iarna 2023-2024 va fi marcată de zăpadă abundentă și, în același timp, de temperaturi apropiate valorilor de ger. Spre finalul lunii februarie, temperaturile se vor apropia de valori pozitive însă, atunci începând și încălzirea vremii, potrivit meteorologilor ANM, notează cei de la Playtech Știri.

Citește și Cât de frig va fi la iarnă în România și în Europa. Anunțul meteorologilor dă fiori

Urmăriți Impact.ro și pe