Vremea își face de cap în următoarele zile. Ce este prognozat pentru România

Anca Manolica 22.02.2023, 15:55
Vremea își face de cap în următoarele zile. Ce este prognozat pentru România

Vremea se va schimba radical în perioada care urmează, după ce, zilele acestea, diferențele termice au fost uriașe. În timp ce în sudul țării s-au înregistrat temperaturi mult prea mari pentru data din calendar, la munte vântul a suflat cu putere, viscolit. Iată ce spune prognoza meteo pentru sfârșitul de săptămână.

Cum va fi vreme în zilele următoare

Deși este încă februarie în calendar, vremea pare mai degrabă a fi una de primăvară, temperaturile din ultimele zile fiind unele mult prea ridicate pentru această perioadă. Meteorologul ANM Alina Șerban anunță, însă, că vremea se va schimba radical în următoarele zile.

În prezent, ne bucurăm de temperaturi ridicate și de o vreme caldă, deși au existat unele variații termice de la o zi la cealaltă, care vor continua și în zilele următoare. În cursul zilei de miercuri, 22 februarie, o masă de aer rece pătrunde în partea de nord şi nord-est a teritoriului țării noastre, ceea ce va determina o ușoară răcire în acest teritorii.

Vremea în weekend

Masa de aer rece din partea de nord-est a teritoriului va determina și în cursul zilei de joi, 23 februarie, temperaturi mai scăzute în jumătatea estică, apropiate de normalul perioadei, și mai ridicate în vest. Specialistul spune că trebuie să ne așteptăm la valori de 2-3 grade în nordul Moldovei și la cel mult 7-8 în partea de sud a Munteniei.

Vreme schimbătoare în următoarele zile
Vreme schimbătoare în următoarele zile

Cu toate acestea, masa de aer cald încă persistă pe tot centrul continentului european și pe partea de sud-vest a țării noastre, cu o tendință de a se deplasa din nou către zona României. Așadar, aceasta va determina din nou încălzirea vremii în zona țării noastre, cu temperaturi mult mai mari decât normalul datei din calendar, pentru ziua de sâmbătă, în mare parte din țară, mai ales în zonele de sud și de sud-est.

Duminică va exista o răcire în jumătatea nordică, acolo unde vor apărea și precipitații sub formă de ploaie în prima parte. Sunt șanse ca, pe fondul unei advecții de aer mai rece, acestea să se transforme în lapoviță și ninsoare.

La munte vor predomina ninsorile, urmând a se depune un strat destul de consistent de zăpadă. În zonele mai joase de relief din jumătatea nordică vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Citește și: Praf saharian peste România în luna februarie. Anunțul făcut de meteorologi

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...