Avertisment meteo ANM. Iarna se întoarce în România, zonele unde va viscoli

Mihnea Tălău 21.02.2023, 11:15
Avertisment meteo ANM. Iarna se întoarce în România, zonele unde va viscoli

Cei care sperau în apariția primăverii mai au de așteptat. Specialiștii spun că iarna se întoarce. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică Cod portocaliu, valabilă astăzi, 21 februarie, până la ora 22.00, fiind vizate mai multe județe din centrul, estul și sudul țării.

Cod Portocaliu în mai multe județe ale țării

La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă. La munte, la altitudini mai mari de 1500 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 70…100 km/h.

În intervalul menționat, local în sudul, centrul și estul țării vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h și mai ales în nordul Moldovei și sudul Transilvaniei de 75…85 km/h.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Începând de miercuri, la București, temperaturile scad uşor, dar va fi în continuare mult mai cald decât ar trebui. Se vor atinge 16 grade, iar miercuri-noapte s-ar putea să picure trecător.

De joi se răceşte accentuat. Practic, temperaturile se apropie de normal şi maxima se opreşte la 7-8 grade. Va fi o zi cam mohorâtă, cu vânt activ, poate şi câţiva stropi de ploaie.

Și vineri atmosfera se menţine închisă şi o să plouă din când în când. Se mai încălzeşte puţin şi se ating 10 grade pe la amiază.

La munte, vremea rămâne caldă şi miercuri, dar se domoleşte vântul. Doar pe creste mai are unele intensificări, dar nu vorbim de viteze mari. O să avem atmosferă schimbătoare, câteva ploi sau un pic de lapoviţă.

Joi se răceşte în masivele estice. Norii apar aproape peste tot, iar pe seară apar alte precipitaţii în Carpaţii Occidentali şi în Meridionali. Vântul bate mai tare în zona înaltă din masivele sudice.

Ziua de vineri ne-aduce vreme închisă, precipitaţii sub toate formele şi un vânt mai intens la altitudini mari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...