Vremea începe să se răcească radical. Unde începe să ningă în România

Anca Manolica 16.11.2022, 14:12
Vremea începe să se răcească radical. Unde începe să ningă în România

Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) vin cu vești importante privind  prognoza meteo din următoarele zile. Se pare că vremea se va schimba brusc, apărând o răcire accentuată și șanse mari de ninsoare. Iată unde va cădea primul strat de zăpadă din acest an.

Avertizare ANM: vremea se răcește radical

Meteorologii anunță că vremea urmează să se schimbe radical zilele acestea. Sunt anunțate temperaturi de îngheț, lapoviță și ninsori la munte, iar în zonele de sud vor predomina ploile.

Potrivit ANM, miercuri, 16 noiembrie, gradele în termometre vor fi, în mare parte din țară, mai ridicate față de normalul perioadei, îndeosebi în zonele sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în vest, nord și centru, iar spre seară și noaptea și în restul țării, în timp ce pe crestele montane vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

De asemenea, izolat se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu ceva intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi între 7 și 16 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 2 și 11 grade Celsius. La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

Vin ninsorile în România
Vin ninsorile în România

Va fi mai frig decât în mod normal

Pentru ziua de joi, 17 noiembrie, meteorologii anunță o răcire accentuată în aproape toată țara, iar în est și pe alocuri în centru și în nord valorile termice vor deveni mai scăzute decât cele normalul perioadei în care ne aflăm.

Cerul va fi predominant noros și, în mai ales pe timp de zi, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse. Vor fi îndeosebi ploi, mai frecvente și local moderate cantitativ în regiunile de sud, la munte treptat vor începe ninsorile, iar în estul Transilvaniei, trecător în Moldova, iar noaptea posibil și în nordul Munteniei vor exista precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, existând intensificări periodice în regiunile de sud și est ale țării, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi între 3 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 3 și 5 grade Celsius.

Și în București, temperaturile vor fi aproape de mediile multianuale specifice datei din calendar. Cerul va fi noros, va ploua cu precădere pe timpul zilei, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de aproximativ 12 grade Celsius, iar cea minima nu va depăși 4 grade Celsius.

Citește și: Vremea de Crăciun și de Revelion 2023. Prognoza meteo pentru lunile decembrie și ianuarie

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...