Când începe să ningă în România. Avertizarea trimisă de meteorologi

Badea Violeta 12.11.2022, 11:22
Când începe să ningă în România. Avertizarea trimisă de meteorologi

Iubitorii de iarnă așteaptă cu nerăbdare să cadă primii fulgi de nea. Ei bine, spre fericirea lor, meteorologii anunță că zilele călduroase vor deveni, în curând, doar o amintire, pentru că anotimpul rece va începe ușor-ușor să-si revendice drepturile. Iată când va începe să ningă în țara noastră.

Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România

Meteorologii anunță că vremea se răcește în următoarele săptămâni. Valorile termice vor scădea în termometre, în aproape toată țara. Potrivit specialiștilor, temperaturile vor fi specifice perioadei din calendar. Însă, în zonele de sud-est și est ale țării, frigul va fi mai intens decât de obicei.

De curând, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă în intervalul 14 noiembrie – 12 decembrie. Meteorologii anunță cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Iată când este anunțată prima ninsoare.

Cand vor cadea primii fulgi de zapada in Romania
Cand vor cadea primii fulgi de zapada in Romania
  • Săptămâna 14 – 20 noiembrie 2022

Temperaturile vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade, în toată țara. Totuși, ușir mai conorâte vor fi în nord-estul țării. Regimul de precipitații va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zona montană a țării.

Valorile maxime se vor situa între 5 și 16 grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între -2 și 9 grade Celsius. Sunt posibile ninsori scurte, în data de 20 noiembrie, în zona de nord-est.

  • Săptămâna 21 – 27 noiembrie 2022

Valorile medii ale aerului vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade, în aproape toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval de timp, în aproape toate zonele țării. Maximele se vor situa între 1 și 12 grade Celsius, în timp ce minimele între -5 și 4 grade Celsius.

  • Săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie 2022

Valorile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice perioadei din calendar, în zonele estice și sud-estice ale României. Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, nord-vestul și centrul țării, dar mai ales la munte.

În rest, acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval de timp. Maximele se vor încadra între 0 și 9 grade Celsius. În schimb, minimele se vor situa între -6 și 4 grade Celsius.

  • Săptămâna 5 decembrie – 12 decembrie 2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice perioadei, în toate regiunile României. Precipitațiile vor fi, de asemenea, apropiate de cele specifice intervalului, la nivelul întregii țări.

Maximele se vor situa între între -1 și 10 grade Celsiu. În schimb, minimele se vor încadra între -9 și 3 grade Celsius. Va ninge între 8 și 11 decembrie în Transilvania și Banat. Pe 7 decembrie sunt anunțate ninsori și în nord-est.

Citește și Vremea de Crăciun și de Revelion 2023. Prognoza meteo pentru lunile decembrie și ianuarie!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...