Vremea e la extreme din nou. ANM a emis cod galben de vijelii şi ploi puternice în aproape toată ţara

Stan Filon 25.05.2022, 11:05
Vremea e la extreme din nou. ANM a emis cod galben de vijelii şi ploi puternice în aproape toată ţara

Administrația Națională de Meteorologie a emis recent o avertizare cod galben de vreme rea! Ploi torențiale vor cuprinde aproape întreaga țară, iar primele picături de ploaie vor începe să cadă de miercuri, 25 mai, de la ora 12:00. Avertizarea meteorologică este valabilă până joi, 26 mai, la ora 08:00 dimineața. În perioada menționată, meteorologii avertizează că vor avea loc ploi însemnate, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

ANM a emis cod galben de vijelii şi ploi puternice în aproape toată ţara

Așadar, vremea schimbă din nou foaia și după câteva zile cu vreme frumoasă urmează ploi și vijelii în nu mai puțin de 21 de județe ale țării. Avertizarea cod cod galben de ploi torențiale și vijelii este valabilă de miercuri, 25 mai, ora 12:00 până joi, 26 mai, ora 08:00.

În intervalul menționat de ANM, în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, averse torențiale şi izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp., iar vântul va sufla la rafală chiar și cu 70 de kilometri pe oră.

ANM a emis cod galben de vijelii si ploi puternice in aproape toata tara
ANM a emis cod galben de vijelii si ploi puternice in aproape toata tara

Județele aflate sub avertizare cod galben de ploi și vijelii

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice. Județele afectate sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Timișoara, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Suceava, Botoșani.

„În intervalul 25 mai, ora 12 – 26 mai, ora 08 în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…70 km/h și pe arii restrânse 80…90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp”, a transmis ANM.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când și probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 13…16 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe