Vremea de Paștele catolic 2021. Vești de ultimă oră de la ANM! Unde se anunță precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare

Iancu Andreea 03.04.2021, 16:28
Vremea de Paștele catolic 2021. Vești de ultimă oră de la ANM! Unde se anunță precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare meteo. Deși cu toții credeam că primăvara s-a instalat deja, vremea de Paștele catolic va fi afectată de fenomene neașteptate, amintind de iarnă. Începutul lunii aprilie va fi marcat de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Cum va fi vremea de Paștele catolic. Meteorologii anunță cod galben de vreme rece și viscol

Specialiștii în meteorologie au anunțat că vremea de Paștele catolic va fi marcată de schimbări de temperatură, dar și de revenirea iernii. În intervalul 2 – 5 aprilie, ANM anunță ploi pentru toate regiunile țării. Aversele, prezente în special în sudul și sud-estul țării, în special după amiaza se vor remarca descărcări electrice și izolat căderi de grindină. Începând de sâmbătă, 3 aprilie, la munte, în special la altitudini de peste 1500 m, sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În aceste regiuni stratul de zăpadă se va putea depune.

Restrâns, în Maramureș, Transilvania, mai cu seamă în noaptea de duminică spre luni, se vor înregistra precipitații mixte. De asemenea, vântul își va face simțită prezența, cu intensificări locale și temporare, în majoritatea regiunilor țării. La rafală, viteza vântului va ajunge la 45 – 55 km/h, în timp ce în zonele montane înalte, în Carpații Meridionali și Orientali, vântul va ajunge și la peste 70 – 80 km/h. Începând cu ziua de sâmbătă, 3 aprilie, în zona de sud și sud-est, vremea va deveni deosebit de rece, în cea mai mare parte a țării. Viscolul și ninsorile locale moderate se vor resimți în Carpații Meridionali și Orientali, până luni, 5 aprilie, la ora 10:00.

Se întoarce iarna în unele regiuni ale țării foto - Pexels
Se întoarce iarna în unele regiuni ale țării
foto – Pexels

Ce temperaturi se vor înregistra în București

ANM anunță că în perioada 2 – 5 aprilie, în București vremea va fi variabilă. Astfel, cerul va fi înnorat și va exista posibilitate de ploaie. Precipitațiile se vor resimți cu o intensitate mai mare în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, dar ploile își vor face simțită prezența și în cea de-a doua parte a zilei de duminică. Cantitățile medii de apă înregistrate se vor situa în jurul valorilor de 10-20 l/mp.

Totodată, vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă înregistrată sâmbătă se va situa în jurul valorilor de 14-15 grade Celsius. Ziua de duminică va înregistra o scădere bruscă a gradelor din termometru, înregistrându-se o maximă de 10 grade Celsius. De asemenea, minimele se vor situa între 4 și 6 grade Celsius. Așadar, vremea de Paștele catolic va fi marcată de intensificări ale vântului, ploi, dar și temperaturi scăzute, în Capitală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...