Cum va fi vremea de Florii și de Paște. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Stan Filon, Ioana Nechifor 31.03.2021, 15:52
Cum va fi vremea de Florii și de Paște. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

S-a aflat cum va fi vremea de Florii! Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, astfel încât se știe deja cum va fi vremea de Florii. În popor se spune că așa cum sunt temperaturile în duminica Floriilor, așa vor fi acestea și în ziua de Paște.

Iată cum va fi vremea de Florii și de Paște

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pe patru săptămâni. Astfel, aflăm că vremea se va încălzi în următoarea lună, iar temperaturile vor fi apropiate de media perioadei, cu excepția săptămânii 05-12 aprilie, când vor fi mai ridicate decât în mod normal. Față de anul trecut, va ploua mai puțin.

În săptămâna 29 martie-5 aprilie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Va ploua mai puțin decât de obicei în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane din vestul și sud-vestul teritoriului.

Cum va fi vremea de Florii si de Paste
Cum va fi vremea de Florii si de Paste

Cu este vremea de Florii, așa va fi și de Paște

Săptămâna 05-12 aprilie va aduce temperaturi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde nivelul pluviometric va fi unul apropiat de cel normal, pentru data din calendar.

În săptămâna 12-19 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în întraga țară. Ploile sunt deficitare și în acest interval de timp, mai ales la munte.

Pentru ultima săptămână a intervalului, 19-26 aprilie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Așadar, de Florii sunt șanse să plouă și la fel s-ar putea întâmpla și de Paște.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...