Vreme capricioasă în zilele următoare. Vin furtunile de vară. Prognoza meteo

Narcisa Tomulescu 09.05.2021, 19:33
Vreme capricioasă în zilele următoare. Vin furtunile de vară. Prognoza meteo

Prognoza meteo indică vreme schimbătoare în zilele următoare, iar cine este nerăbdător să vină vara mai are de aşteptat. Zilele cu temperaturi ridicate vor alterna cu cele mai răcoroase.

Vreme capricioasă în zilele următoare. Vin furtunile de vară

Vremea este de-a dreptul capricioasă, iar prognoza meteo realizată de specialişti pentru această perioadă include şi vijelii.

Luni şi marți temperaturile vor înregistra o creștere uşoară, dar nu ne putem bucura prea mult. Miercuri și joi valorile vor coborî la 15-22 grade, sub valorile normale ale acestei perioade. În plus, la mijlocul săptămânii vorbim de instabilitate atmosferică; aceasta va fi mai accentuată începând de miercuri după-amiază, iar joi sunt anunţate vor fi averse însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce se pot transforma în veritabile vijelii şi, izolat, va cădea chiar şi grindină.

Prognoza meteo pe zile. Cum va fi vremea

Luni, 10 mai, avem parte de o vreme normală pentru această perioadă şi chiar uşor mai calde în vestul teritoriului. Norii stau departe, iar vântul suflă slab şi moderat, cu uşoare intensificări în partea de sud a Banatului. Pe litoral va fi răcoare, cu maxime cuprinse între 14 şi 17 grade, dar în vest mercurul urcă până la 26 de grade in termometre. Nopţile rămân reci în estul Transilvaniei, unde se vor înregistra minime de 0-1 grade Celsius, dar temperaturile nu vor coborî sub 14 grade în restul teritoriului. Vremea în Bucureşti va fi frumoasă la început de săptămână, însă este, în continuare, răcoare noaptea şi dimineaţa, cu minime cuprinse între 5 şi 7 grade Celsius. Maximele vor ajunge, însă, la 21-22 de grade în Capitală.

Prognoza meteo pentru marţi indică o nouă încălzire, cu temperaturi ce depăşesc valorile specifice perioadei în vestul ţării, dar apropiate de normal în restul regiunilor. Cerul se menţine senin, dar în cursul nopţii se adună norii în regiunile estice, unde izolat va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…19 grade la malul mării şi 28 de grade în vest, iar minimele vor fi cuprinse între 1-2 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade. Vremea în Capitală rămâne frumoasă, cu temperaturi normale pentru a doua decadă a lunii mai, ce urcă până spre 23-24 de grade.

Vremea schimbă foaia la mijlocul săptămânii. Lapoviţă în mai

Prognoza meteo devine mai puţin prietenoasă de miercuri, când se răcoreşte în majoritatea regiunilor, în special în jumătatea estică. Norii încep să se adune ameninţător şi apar ploile, ma întâi local, în est, sud-vest şi sud, pentru ca spre seară şi noaptea să se extindă şi în restul teritoriului.

Aversele vor fi însoţite izolat de tunete şi fulgere şi vor aduce cantităţi mai însemnate de apă în unele regiuni, în special în sud-vest.
Vor fi, de asemenea, condiţii de grindinã, iar în zonele montane mai înalte de 2000 de metri pot să apară chiar şi precipitaţii mixte.
Maximele vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, în nord-vestul ţării, iar minimele vor coborî şi la 6 grade Celsius. La Bucureşti va fi frumos şi cald până spre seară, când se adună norii, iar în cursul nopţii sunt anunţate averse şi descrcări electrice.

Temperaturi mai ridicate spre sfârşitul săptămânii

Joi, vremea se menţine instabilã şi rãcoroasã, chiar rece pe alocuri, cu nori şi ploi în toate regiunile; vântul se va înteţi şi el, iar în unele zone, mai ales în vest şi la munte, va căpăta aspect de vijelie. Maximele nu vor depăşi 14 grade în Moldova şi 24 de grade în Oltenia, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade. Vremea în Capitală va fi, de asemenea, instabilă, cu înnorări temporare şi ploi scurte, însoţite de descărcări electrice. Temperaturile maxime nu vor mai depăşi 19…20 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 9 şi 11 grade Celsius.

Vremea se încălzeşte din nou spre sfârşitul săptămânii viitoare, iar în weekend mercurul din termometre poate ajunge şi la 27-29 grade în sudul ţării, pentru ca în perioada următoare, în intervalul 17-24 mai, să se înregistreze chiar şi temperaturi peste normalul perioadei.

Urmăriți Impact.ro și pe