Cum va fi vremea în luna mai. A fost emisă prognoza meteo până la final de lună

Ana Ionescu 04.05.2021, 12:02
Cum va fi vremea în luna mai. A fost emisă prognoza meteo până la final de lună

Vara s-a lăsat mult aşteptată anul acesta. Meteorologii nu vin cu veşti bune nici pentru luna în curs. Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, însă vor creşte spre sfârşitul lunii mai. Administraţia Națională de Meteorologie (ANM) a emis deja prognoza meteo pentru perioada 3 – 31 mai.

Cum va fi vremea în luna mai. A fost emisă prognoza meteo până la final de lună

Dacă sărbătorile pascale ne-au bucurat cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în prima săptămână din luna mai, temperaturile scad uşor şi vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă a anului, menţinându-se în jurul valorii de 23 de grade Celsius.

Prognoza meteo în săptămâna 3 – 10 mai

În această săptămână, valorile termice vor fi scăzute comparativ cele specifice acestui interval, în special în jumătatea nordică a ţării. În restul zonelor, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru luna mai. Ploile nu îşi vor face simţită prezenţa în toate regiunile ţării, nici măcar în zonele montane.

Prognoza meteo pentru perioada 10 – 17 mai

Începând cu săptămâna 10 – 17 mai, temperaturile vor creşte în jumătatea nord-vestică a țării, fiind mai apropiate de cele normale pentru această perioadă. În restul zonelor, valorile vor fi apropiate de cele specifice acestei luni. Precipitaţiile vor fi deficitare în toate regiunile ţării, chiar şi la munte.

Prognoza meteo în săptămâna 17 – 24 mai

Pentru aceasta săptămână, meteorologii anunţă temperaturi normale pentru acest interval, uşor mai coborâte, local, în regiunile nordice și estice. Ploile nu vor fi prezente nici în această săptămână în cea mai mare parte a ţării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 24 – 31 mai

Şi ultima săptămână din luna mai se mentine la valori normale pentru această perioadă pe tot teritoriul României. Precipitaţiile vor fi scăzute în aproape toate zonele ţării, în special în jumătatea vestică. Temperaturile vor creşte însă spre finalul lunii mai.

Cum va fi vremea in luna mai. A fost emisa prognoza meteo pana la final de luna

Cum va fi vremea în luna mai. Prognoza meteo pentru 4 mai

Astăzi, 4 mai, vremea va fi frumoasă în toate zonele tarii, dar se va răcori spre finalul zilei. Temperaturile se vor situa între 14 şi 23 de grade în sudul ţării şi, izolat, va ploua slab în sud-estul ţării pe parcursul zilei şi noaptea în regiunile vestice. În București, temperatura maximă va ajunge la 23 de grade Celsius, cerul va fi senin, iar vântul va sufla uşor.

Urmăriți Impact.ro și pe