Prognoza meteo pentru luna mai. Ce surprize ne pregăteşte vremea în următoarea perioadă

Prognoza meteo pentru luna mai. Ce surprize ne pregăteşte vremea în următoarea perioadă

Meterologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat prognoza meteo pentru luna mai care pare a fi descurajantă pentru români. Deși avem parte de primăvară de aproape două luni, calendaristic vorbind, se pare că temperaturile nu sunt deloc potrivite anotimpului în care ne aflăm.

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru luna mai

Deși ne aflăm în plină primăvară, temperaturile nu par a fi pe măsura lunii în care ne aflăm. Valorile din termometre sunt mai scăzute decât cele normale acestei perioade ale anunlui dar și precipitațiile excedentare își fac simțită prezența în mai multe regiuni ale țării, care se prezintă sub forma averselor de ploaie însoțite de descărcări electrice.

Perioada 25 aprilie – 1 mai 2021

În intervalul menționat, vremea continuă să fie una capricioasă. Potrivit meteoreologilor, schimbările de temperatură vor varia de la o zi la alta, având parte de fluctuații între minime și maxime. Valorile din termometre se vor încadra între 9 și 23 de grade Celsius. În zonele montane vor putea fi simțite cele mai scăzute temperaturi de pe tot teritoriul României.

Incepand cu jumatatea lunii mai, temperaturile se vor apropia de cele normale ale acestei perioade
Incepand cu jumatatea lunii mai, temperaturile se vor apropia de cele normale ale acestei perioade

 Perioada 1-10 mai 2021

Pentru această perioadă, meteorologii se arată destul de reticenți cu privire la temperaturile care vor fi înregistrate. Chiar dacă este ultima lună de primăvară, specialiștii au anunțat faptul că valorile din termometre vor începe să se apropie de cele normale ale acestei perioade. Astfel, sunt așteptate temperaturi care vor indica până la 20 de grade Celsius, iar ploile se vor încradra în limitele normale. Cantitatea de precipitații va fi una excedentară în zona de sud-vest a țării.

Perioada 17 – 24 mai 2021

Începând cu jumătatea lunii mai, meteorologii din cadrul ANM afirmă că vremea va cunoaște o îmbunătățire, astfel că temperaturile vor crește treptat. Valorile din termometre vor fi apropiate de cele normale ale acestei perioade, astfel că cei care și-au propus ca în săptămâna menționată să aibă parte de o escapadă la mare ori la munte, se vor putea bucura de vreme frumoasă. Cantitatea de precipitații va fi una normală pentru această perioadă a anului.

Perioada 25 mai – 1 iunie

Abia spre sfârșitul lunii mai, românii se vor putea bucura de temperaturi ridicate, ce-i drept, apropiindu-ne de prima lună de vară din an. Meteoreologii anunță însă că în continuare, chiar dacă termometrele vor arăta valori mai ridicate, acestea în continuare vor fi mai scăzute comparativ cu ceilalți ani. Totuși, temperaturile vor fi suficient de ridicate încât cei care vor să se bucure de o vizită pe litoralul românesc, vor putea deja să își plănuiască următoarea excursie.

Urmăriți Impact.ro și pe