Vrei mașină din Germania? Aici ai cele mai importante site-uri cu mașini second hand de la nemți

Stefan Daniel 05.08.2019, 12:00
Vrei mașină din Germania? Aici ai cele mai importante site-uri cu mașini second hand de la nemți

Vrei să-ți cumperi mașină din Germania? Evident, te gândești la una second hand și vrei s-o iei „de la mama ei”, pentru că n-ai încredere în samsarii români, iar acolo nemții nu rulează mașinile ca la noi. Eu o să-ți prezint câteva site-uri unde o să găsești o astfel de marfă nemțească, dar și câteva argumente și sfaturi care te vor face să te gândești de două ori dacă ai luat o decizie înțeleaptă.

După Revoluție, românii au dat năvală pe mașinile nemțești pentru că erau sătuli de Dacia care se strica din orice. La început, puțini și le puteau permite. Azi, în continuare, puțini și le permit, cu adevărat (cu banii jos, fără împrumut bancar și fără să te hrănești apoi cu apă și covrig pentru că ți-ai dat și ultimul ban).

De aceea, mulți români apelează la tactica „inteligentă” de a lua mașina direct din Germania, cu banii jos. E o investiție al naibii de costisitoare. Nu doar că dai o căruță de bani pe mașina în sine, și așa SH, dar te mai costă și transportul până și din Germania, plus unele riscuri.

Site-uri de unde să-ți iei mașină din Germania

Vrei mașină din Germania? Aici ai cele mai importante site-uri cu mașini second hand de la nemți
Nu trebuie să ai încredere deplină nici măcar în site-urile auto germane

Dacă tot nu ai renunțat la acest gând și ești hotărât să mergi până în Germania ca să iei „rabla” unui neamț cel puțin la fel de escroc ca samsarii români, atunci uite mai jos câteva site-uri unde sigur o să găsești ceva:

autovit.ro – este raiul samsarilor, dar ai șansa să găsești și mașini foarte bune. Ai grijă, totuși, pentru că dincolo de caroseria recondiționată care arată splendid, se pot ascunde multe defecțiuni și urme ale unor accidente. La Autovit mai sunt aduse și mașini direct din străinătate, deci poate găsești ceva mulțumitor, fără să mai bați drumul până în Germania.

mobile.de – acesta este cel mai mare și cel mai cunoscut site german de automobile, mai ceva ca Autovit, de la noi. Aici, ai peste un milion de anunțuri, dar știi regula: nu există păduri fără uscături, deci fii cu băgare de seamă. Nu îți pune toată încrederea în niște imagini digitale.

autouncle.de – și aici găsești peste un milion de anunțuri. Dintre toate mașinile publicate pe acest site, peste 90% sunt fabricate chiar în Germania și sunt, de regulă, ceva mai „noi”.

auto.meinestadt.de – este, de asemenea, un site foarte bogat în anunțuri auto, dar s-ar putea să nu găsești la fel de multe automobile „nemțești”, cum îți dorești.

Mai sunt astfel de site-uri, însă eu ți le-am dat pe cele mai mari și mai serioase. Nu merge, însă, pe ideea că germanii sunt toți oameni cumsecade și cinstiți. Au și ei propriii șarlatani.

 

Urmăriți Impact.ro și pe