Ce se mai întâmplă cu metroul din Drumul Taberei: ministrul Transporturilor vine cu noi promisiuni privind Magistrala 5

Alexandru Ioanid 03.07.2019, 10:33
Ce se mai întâmplă cu metroul din Drumul Taberei: ministrul Transporturilor vine cu noi promisiuni privind Magistrala 5

Metroul din Drumul Taberei pare o poveste fără sfârșit. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, vine cu noi promisiuni pentru bucureșteni legate de circulația cu metroul între Drumul Taberei și Eroilor, proiect la care lucrările au început încă din 2012.

Metroul din Drumul Taberei este exemplul cel mai potrivit pentru ritmul în care se mișcă lucrurile în România. Adică în ritm de melc. La începerea lucrărilor, în 2012, bucureștenilor din Sectorul 6 li se spunea că metroul va fi gata „în 3 ani”.

Au trecut aproape nouă ani și nici acum nu se poate circula. Proiectul este, într-adevăr, finalizat în proporție de aproape 100%. Dar circulația nu s-a deschis încă din cauza unor proceduri greoaie, precedate de licitații contestate și dispute juridice între Metrorex și constructor. Acum, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, vine cu noi promisiuni.

Când va fi inaugurat metroul din Drumul Taberei

Invitat într-o emisiune la B1TV, ministrul Transporturilor a venit cu noi promisiuni. Răzvan Cuc susține că a vorbit cu directorul Metrorex și că acesta l-a asigurat că metroul va fi deschis în decembrie.

“Eu ştiu că trebuie să fac ceea ce am spus, în cazul metroului să terminăm Magistrala 5 pentru că mâine o să am şi eu o discuţie cu domnul director proaspăt instalat în care îi voi spune ce i-am spus şi directorului Şodolescu, lucrează cu mandatul pe masă. În luna decembrie deschidem Magistrala 5. La sfârşitul lui decembrie se va circula pe Magistrala 5, va fi deschisă”
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Că va fi sau nu deschis metroul din Drumul Taberei în decembrie rămâne de văzut. Dar ce e cert e că proiectul a întârziat extrem de mult. Dar, chiar și așa, ministrul Transporturilor nu se ferește să vorbească despre alte noi mari proiecte.

Magistrala 6, care ar urma să lege Bucureștiul de aeroportul Otopeni, e unul dintre ele.

“Deja s-a lansat proiectarea şi execuţia pentru Magistrala 6, secţiunea 1 Mai – Tokyo, adică conexiunea cu aeroportul, să înţeleagă toţi românii, că de multe ori mi s-a spus că vorbesc mult prea tehnic. Deci conexiunea cu aeroportul a fost lansată proiectarea şi execuţia pentru primele şase staţii, urmează ca în perioada următoare să se lanseze şi pentru celelalte şase staţii, să se desemneze câştigătorul şi să se apuce de lucru”
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Metroul din Drumul Taberei, proiectul care arată că România se mișcă în ritm de melc

Lucrările la metroul din Drumul Taberei au început în urmă cu nouă ani și au fost demarate oricum cu întârziere. Asta pentru că licitația fusese adjudecată încă din 2008, adică cu patru ani mai devreme.

Bucureștenilor din Sectorul 6 al Capitalei li se promisese că metroul va fi gata în 2015, dar au fost promisiuni în vânt. Pentru că, în realitate, ne aflăm în 2019 și metroul tot nu circulă.

Metrorex susține că pe noua magistrală care va lega Drumul Taberei de Eroilor se vor deplasa, anual, 19 milioane de călători. Linia are 7 kilometri, 10 stații și un depou. Proiectul a costat nu mai puțin de 3,4 miliarde de lei. Odată ce Magistrala 5 va fi inaugurată, Bucureștiul va avea 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Urmăriți Impact.ro și pe