Vouchere alimente 2022. Românii riscă amenzi uriașe dacă nu respectă o regulă simplă. Este interzis pentru toți

Anca Manolica 18.09.2022, 23:18
Vouchere alimente 2022. Românii riscă amenzi uriașe dacă nu respectă o regulă simplă. Este interzis pentru toți

Vouchere alimente 2022. Statul român oferă 250 de lei la o perioadă de două luni persoanelor defavorizate pentru a-i ajuta să își cumpere alimentele necesare. Însă amenzile sunt uriaşe, în cazul în care aceste tichetele sociale nu sunt folosite corespunzător sau oamenii încearcă să fenteze legile. Iată ce este interzis să cumperi cu ele.

Vouchere alimente 2022. Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă legea

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat zilele acestea că a alimentat cardurile cu cea de-a doua tranșă în valoare de 250 de lei. Așadar, beneficiarii pot folosi suma de bani pentru a-și cumpăra alimente și mese calde. Sunt patru tranșe a câte 250 de lei în total, oferite o dată la două luni, până la finalul acestui an.

Odată cu această nouă alimentare vin și precizări importante din partea ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş. Acesta avertizează că cei care intenționează să cumpere băuturi alcoolice sau tutun cu cardurile sociale, vor fi pasibili de amendă. Iar suma nu este deloc mică. Poate ajunge până la 7.000 de lei.

Însă acest lucru va trebui respectat deopotrivă și de cei de la casele de marcat. Astfel, în cazul în care un posesor de card merge la magazin pentru a-și cumpăra tutun sau alcool, aceștia ar trebui să fie atenționați de angajați și refuzați.

Vouchere alimente 2022
Vouchere alimente 2022

Vânzătorii știu deja că trebuie să vândă, în baza acelor carduri, numai produse alimentare

Dar autoritățile au luat în calcul și varianta în care cardurile sociale ar putea fi folosite pentru cumpărarea de băuturi alcoolice sau tutun, motiv pentru care au anunțat amenzi usturătoare. Amenzile pot chiar și depăși suma 7.000 de lei, în cazul în care situația ar degenera.

Cert este că posesorii de aceste carduri trebuie să meargă și să își cumpere numai produse alimentare. În situația în care nu se pot deplasa, atunci pot să dea aceste tichete unei persoane, împreună cu actul de identitate.

Totodată, românii care au voucherele pentru alimente trebuie să ştie că există riscul de blocare a acestora în anumite cazuri. Cardul este blocat dacă se constată că acesta a fost folosit de către o altă persoană în afară de deţinător.

Listele cu operatorii economici unde pot fi folosite voucherele sunt disponibile AICI. În cazul în care apar modificări, acestea vor fi publicate pe site-ul oficial al MIPE.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...