Lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale 2022. Unde pot fi folosite voucherele

Andra Daoud 22.06.2022, 18:46
Lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale 2022. Unde pot fi folosite voucherele

Autoritățile au făcut publică lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale 2022. Românii au început deja să primească ajutoarele sociale date de Guvern, iar acum au aflat și unde vor putea cheltui banii destinați alimentelor și meselor calde. Ce magazine sunt pe lista agreată de autorități și ce trebuie să știe toți cei care beneficiază de aceste ajutoare sociale în anul 2022.

Aceasta este lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale 2022

Tichetele sociale sub formă de carduri au început să fie distribuite românilor, iar Guvernul a virat și prima tranșă de bani pentru cei care au solicitat ajutoare sociale și au îndeplinit condițiile pentru a le primi. Primul lot de carduri a fost distribuit prin poștă, iar odată cu cardul, românii au primit și o scrisoare cu reguli de folosire a acestuia.

Voucherele sociale din programul „Sprijin pentru România” sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă. Cardurile sunt alimentate la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului. Autoritățile estimează că, până la 1 iulie, 500.000 de români vor intra în posesia cardurilor, pe care le pot folosi pentru a face cumpărături la operatorii economici din lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale 2022.

În funcție de tipul de carduri primite de români și de județ, lista de operatori economici unde vor putea fi cheltuiți banii oferiți de Guvern prin programul „Sprijin pentru România” arată diferit. Locurile din care românii pot cumpăra folosind aceste carduri sunt atât lanțuri cunoscute de magazine (fie magazine mici, de cartier, fie hypermarketuri) precum La Doi Pași, Profi sau Carrefour, cât și operatori economici locali.

De asemenea, bucureștenii pot folosi cardurile inclusiv la farmaciile Dona sau la drogheriile DM. Se află pe listă și restaurante și fast food-uri de unde se poate cumpăra mâncare cu banii de pe cardurile oferite de Guvern.

Lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale Edenred

Lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale Up

Lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale Sodexo

Lista completa cu magazinele care primesc tichete sociale 2022
Cardurile din programul Sprijin pentru Romania

Amenzi pentru cei care utilizează în mod necorespunzător cardurile

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că banii vor intra pe carduri după ce se termină etapa de distribuire a acestora, adică începând cu data de 20 iunie. Peste 2,5 milioane de români vor beneficia de voucherele sociale, prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Românii trebuie să știe că vor putea folosi banii doar pentru a cumpăra alimente de bază sau hrană caldă. În cazul în care suma de 250 de lei va fi cheltuită în alt scop, beneficiarii riscă amenzi usturătoare.

Voucherele nu pot fi înstrăinate, iar cumpărăturile pot fi făcute doar la unitățile care se află pe lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale 2022. Magazinele care vând produse persoanelor care dau voucherele altcuiva riscă amenzi cuprinse între 10.200 și 17.650 de lei. De asemenea, firmele emitente care nu alimentează cardurile la timp pot fi sancționate cu amenzi de până la 35.700 de lei.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a început, la 1 iunie, procesul de emitere, distribuire și încărcare a cardurilor cu vouchere sociale, din programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Suma pe care Guvernul a dedicat-o acestui program social este de aproximativ 3 miliarde de lei.

Mecanismul de distribuire prevede trei etape:
1) emiterea cardurilor de către unităţile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului)
2) împlicuire şi distribuirea prin intermediul CN Poşta Română
3) încărcarea valorică a cardurilor.

Cardurile ajung la beneficiari prin poștă, iar persoanele fără locuință care beneficiază de ele le pot ridica direct de la primărie. Cardul permite plata contactless, la POS, până când suma va fi epuizată. Nu se pot retrage bani de pe aceste carduri, ele pot fi folosite doar pentru plata electronică, la operatorii economici agreați și trecuți pe lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale 2022. Sumele pot fi folosite în termen de un an de la data încărcării lor pe aceste carduri.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe