Vor sta bucureștenii în frig și iarna aceasta? Nicușor Dan: „Avarii o să fie trei, patru, cinci ani de acum încolo”

Ana Anitoiu 06.10.2022, 13:34
Vor sta bucureștenii în frig și iarna aceasta? Nicușor Dan: „Avarii o să fie trei, patru, cinci ani de acum încolo”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre posibilitatea ca bucureștenii să stea în frig și fără apă caldă și în această iarnă, cum s-a întâmplat anterior. Oficialul a precizat că avarii se vor mai înregistra încă trei până la cinci ani de acum înainte.

Nicușor Dan, despre posibilitatea ca bucureștenii să stea în frig

Potrivit primarului general al Capitalei, deși vor mai fi avarii încă trei, patru sau cinci ani de acum încolo, iar bucureștenii vor mai trebui să suporte frigul și lipsa apei calde în locuințe, în timpul iernii, totuși, după un deceniu în care s-a mers din rău în mai rău, acum se merge către mai bine. Însă, conform oficialului, viteza cu care pot fi îndreptate lucrurile nu este suficient de mare.

„Există o corelaţie între calitatea serviciului de apă caldă şi câtă apă pierzi. Acum 10 ani pierdeam 23 sau 24 la sută, acum am ajuns la 37 la sută. Am moştenit pierderi, 36 şi un pic. (…)

Din toamnă, o să finalizăm achiziţia publică pentru cei 200 de km de reţea, este timp în toamnă să se facă proiectarea pentru ca anul viitor să avem 15 şantiere”, a spus primarul general al Capitalei.

Nicusor Dan, vesti importante despre apa calda
Nicusor Dan. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Nicușor Dan, despre motivul pentru care vor mai fi avarii

Primarul Nicuşor Dan a admis că se vor mai înregistra avarii la rețeaua de termoficare a Capitalei, la fel ca în toate iernile, precizând că Bucureștiul are conducte cu o vechime de 50 sau chiar 60 de ani.

Vezi și: Mini centrale pentru zonele unde nu face față termoficarea în București. Termoenergetica: „Cetățenii nu vor plăti nimic în plus, vor fi aceleași prețuri ca la tariful centralizat” EXCLUSIV

Oficialul a adăugat că cea mai dificilă iarnă pentru bucureșteni a fost cea din 2020 – 2021, când, înainte de Crăciun, a fost înregistrată o avarie majoră, iar locuitorii din Sectoarele 2 și 3 din Capitală s-au confruntat cu lipsa apei calde. Edilul a precizat că acum, în iarna 2022 – 2023, va fi ceva mai bine decât a fost atunci.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...