Venitul uriaș pe care îl încasează lunar Nicușor Dan. Nici alți primari nu stau deloc prost la capitolul financiar

Ioana Bucur 05.10.2022, 15:39
Venitul uriaș pe care îl încasează lunar Nicușor Dan. Nici alți primari nu stau deloc prost la capitolul financiar

Salariile lunare încasate de aleșii locali au fost mereu subiect de dezbatere publică, mai ales în cazul celor care se laudă cu averi impresionante. Printre cei care primesc sume frumoase de la stat este Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului. Nici alți edili nu stau deloc prost la capitolul financiar.

Venitul pe care îl încasează în fiecare lună Nicușor Dan

În general, aleșii locali nu au motive să se plângă când vine vorba despre venituri și averi, mai ales acum, când la finalul lunii septembrie, Camera Deputaților a votat majorarea salariilor din administrația locală, inclusiv pentru primari. Aceștia vor încasa, lunar, cu 10% mai mult, adică în jur de 2.000 de lei.

Nicușor Dan este primarul Bucureștiului de la finalul anului 2020, când a candidat ca independent, fiind susținut de USR și PNL. Declarația de avere completată de edil în 2022 arată că acesta deține un teren intravilan în Predeal, de aproximativ 7.500 de metri pătrați, un autoturism marca Citroen fabricat în 1986 și venituri anuale de 186.120 de lei, ceea ce înseamnă că încasează lunar un venit frumos, aproximativ 15.510 lei pe lună.

În inima Ardealului, primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, este deja la al cincilea mandat. În declarația de avere depusă în acest an, edilul a menționat că deține 10 terenuri intravilane și forestiere în județul Cluj, ce însumează peste șase hectare, o casă, două apartamente și o casă de vacanță în Cluj. În bancă, Boc are circa 540.000 de lei, 6.200 de dolari și puțin peste 33.000 de euro.

Primarul din Cluj încasează venituri din mai multe surse, astfel:

  • 9.600 de euro – Comitetul European al Regiunilor
  • 164.460 de lei – Primăria Municipiului Cluj-Napoca
  • 71.490 de lei – Universitatea Babeș Bolyai
  • 303 lei – Agenția Națională de Integritate
Venitul uriaș pe care îl încasează lunar Nicușor Dan. Nici alți primari nu stau deloc prost la capitolul financiar
Primarul Capitalei, Nicușor Dan

Ce averi au alți primari celebri din țară

Un alt nume important din politica românească, care a trecut de la funcția de ministru la cea de edil, este Lia Olguța Vasilescu. Aleasă de craioveni în funcție în 2020, ea este proprietarul unui teren intravilan și al unei case în Craiova, dar are și un apartament în Bruxelles.

Lia Olguța Vasilescu mai are două mașini marca Mercedes Benz – fabricate în 2016 și 2-17 -, are bijuterii în valoare de 18.500 de euro și ceasuri de 66.000 de euro.

În bancă, are circa 42.500 de lei și 12.000 de euro, iar veniturile sale anuale sunt de 164.268 de lei ca primar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...