Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României pe 4 aprilie. Florin Cîţu: „Ucraina are susţinerea mea”

Stan Filon 31.03.2022, 15:58
Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României pe 4 aprilie. Florin Cîţu: „Ucraina are susţinerea mea”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi săptămâna viitoare în Parlamentul României, după cum a anunțat recent președintele Senatului, Florin Cîțu, printr-un mesaj postat pe o rețea socială. Și președintele României, Klaus Iohannis, a avut recent o discuție cu omologul său ucrainean, în timpul căreia l-a asigurat pe acesta de tot sprijinul poporului român.

Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României

Update joi, 31 martie, ora 15:55. Pavel Popescu, PNL, președintele comisiei de apărare din Camera Deputaților, a informat joi că președintele ucrainean Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României luni, 4 aprilie.

„Am avut astăzi o întrevedere cu o delegație ucraineană, formată din Reprezentanți speciali ai Președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, cât și membri ai corpului diplomatic ucrainean. În delegație au fost prezenți: domnul Oleksandr BANKOV, Secretar de stat al MAE al Ucrainei, doamna Yliia Hryshyna, deputat al Radei Supreme al Ucrainei, domnul Paun Rohovei, Însarcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România și domnul Petro Stoian, secretar II al Ambasadei Ucrainei în România.

România susține total și necondiționat independența și suveranitatea Ucrainei

Am reiterat în cadrul întâlnirii solidaritatea față de bravul popor ucrainean cât și susținerea totală și necondiționată a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în granițele recunoscute la nivel internațional. Suntem în continuare fermi cu privire la sprijinirea tuturor sancțiunilor impuse Rusiei de către comunitatea internațională și ne-am dorința de a fi mai proactivi pe cateva teme concrete.

Partea ucraineană ne-a transmis salutul și multumirile Președintelui Zelenskyy. Totodată, delegația și-a exprimat recunoștința cu privire la asistența umanitară venită din partea României cât și pentru demersurile aflate în desfăsurare, menite să sprijine mai concret poporul ucrainean în apărarea țării și a valorilor democratice.

Vladimir Putin, criminal de război

Lupta ucrainenilor nu este doar a lor. Este o luptă pentru libertate și pentru toate statele și popoarele care iubesc pacea. Așteptăm cu nerăbdare intervenția Președintelui Zelenskyy, care se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cei care astăzi arătați empatie față de cei ce fug din calea nenorocirii iscate de criminalul de război, Vladimir Putin. Slava Ukraini!”, este comunicatul transmis de Pavel Popescu.

Știrea inițială

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a anunțat recent pe o rețea socială că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi în Parlamentul României. Cîțu a spus că se va ocupa ca acest eveniment foarte important să aibă loc săptămâna viitoare.

„Discuție importantă cu premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal: președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs în Parlamentul României. Ca președinte al Senatului României, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Ucraina are pe deplin sprijinul meu. Îți mulțumesc, Denîs!”, a scris, pe Twitter, Florin Cîțu.

Volodimir Zelenski va vorbi in Parlamentul Romaniei
Volodimir Zelenski va vorbi in Parlamentul Romaniei

Și Klaus Iohannis a avut o discuție cu Volodimir Zelenski

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care a reafirmat sprijinul României față de fiecare cetățean ucrainean care se fuge din fața războiului și ajunge pe teritoriul țării noastre.

Președintele Ucrainei a fost prezent în direct în mai toate parlamentele din Europa. S-a adresat parlamentului din Marea Britanie, a fost aplaudat în picioare în Parlamentul din Italia și tot așa. Singurul loc unde se pare că nu a fost binevenit a fost doar la Gala Premiilor Oscar din America, unde organizatorii nu au vrut să politizeze evenimentul. Cu toate acestea, Gala a avut parte de propria ei luptă, după ce Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock. 

Zelenski promite să acorde mai multă atenție minorităților din Ucraina

Recent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut că politicile făcute în ultimii ani în țara sa trebuie să se schimbe, atunci când vine vorba de drepturile minorităților. Chiar dacă la începutul anului Volodimir Zelenski uita să menționeze minoritatea română din Ucraina, în mesajul său de Ziua Unității, iată că recent acesta a vorbit și despre aceasta.

„Sunt interesat de un astfel de acord, vreau să-l semnez cu toate țările vecine. Sunt interesat de Rusia, Ungaria, Polonia, România și așa mai departe. Avem multe probleme istorice, avem multe minorități, naționalități, iar acest acord va fi suficient pentru a respecta aceste limbi în interiorul țării noastre. Problema limbii, sunt convins, va ieși de pe ordinea de zi, pentru că se va rezolva printr-un astfel de acord”, a declarat președintele Ucrainei pentru o publicație independentă din Rusia.

Aceasta este o noutate din partea statului ucrainean în abordarea acestei probleme delicate, care, de-a lungul vremii, a tensionat relația Kievului cu România și alte țări învecinate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...