Volodimir Zelenski, despre contribuţia ucrainenilor la securitatea alimentară globală: „Milioane de oameni din diferite ţări depind direct de sectorul nostru agricol”

Elena Avramescu 21.11.2022, 07:16
Volodimir Zelenski, despre contribuţia ucrainenilor la securitatea alimentară globală: „Milioane de oameni din diferite ţări depind direct de sectorul nostru agricol”

Așa cum ne-a obișnuit, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut unul dintre clasicele sale discursuri, în cursul zilei de duminică, în care s-a adresat întregii națiuni. Acesta a ținut să puncteze faptul că anul acesta a venit cu o realizare importantă pentru toată lumea, deoarece s-a constatat cât de importantă este contribuţia Ucrainei la securitatea alimentară globală.

Ucraina, contribuție uriașă la securitatea alimentară globală

„Această zi se apropie de sfârşit, deja a 270-a zi a războiului. Deşi astăzi sunt mai puţine atacuri din cauza vremii, numărul de bombardamente ruseşti rămâne, din păcate, extrem de mare. Regiunea Lugansk: încetul cu încetul mergem înainte cu bătălii. Până acum, au existat aproape 400 de bombardamente în est de la începutul zilei. Mulţumim tuturor celor care deţin funcţii şi ne ajută forţele de apărare. Sud: menţinem linia, distrugând constant şi foarte calculat potenţialul ocupanţilor.

Al doilea subiect este energia. Restaurarea reţelelor şi a capacităţilor tehnice de alimentare, deminarea liniilor de transport electric, reparaţii – totul continuă non-stop. Am reuşit ieri să atenuăm situaţia în unele regiuni în care au fost multe probleme reale.

În această seară au loc opriri de stabilizare în 15 regiuni şi la Kiev. Cele mai mari sunt regiunile Viniţiia, Sumî, Poltava, Hmelnytskyi, Ivano-Frankivsk, Kiev. Facem tot posibilul şi imposibilul pentru a reveni la viaţa normală în Odesa, Harkov şi în toate oraşele şi comunităţile noastre”, a declarat Volodimir Zelenski, în discursul său de dumincă.

Însă asta nu este tot, deoarece liderul ucrainean a ținut să adauge faptul că s-a adresat participanţilor la summitul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, fiind vorba de peste 50 de ţări participante şi peste 20 de ţări observatoare.

Reactia lui Volodimir Zelenski dupa incheierea referendumurilor de aderare la Rusia. Mesajul pentru Vladimir Putin
Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Toate acestea au luat act de propunerile Ucrainei despre cum să să fie restabilită pacea în Ucraina, precum și în întreaga lume. Mai precis, se pare că formula de pace ucraineană este percepută extrem de pozitiv în lume, fiind constructivă şi realistă, spre deosebire de cea rusă.

Zelenski a promis că va orice este posibil pentru ca lumea să accepte formula de pace ucraineană, tocmai de aceea, săptămâna viitoare vor avea loc mai multe adrese internaţionale importante.

„Anul acesta, mulţi oameni din lume au văzut cât de importantă este contribuţia ucrainenilor la securitatea alimentară globală. Viaţa a milioane de oameni din diferite ţări depinde direct de sectorul nostru agricol. Mulţumesc tuturor oamenilor noştri care lucrează pe teren, care oferă Ucrainei şi lumii cele esenţiale. Datorită vouă şi muncii voastre, putem găsi sprijin pentru statul nostru în acele ţări cu care nu avem încă relaţii tradiţionale. Dar le vom avea”, a mai declarat şeful statului ucrainean.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...