Volodimir Zelenski, apel dramatic pentru Congresul SUA. Ce le-a cerut parlamentarilor americani. „Vă rog să faceți mai mult!”

Beatrice Dumitru 16.03.2022, 16:09
Volodimir Zelenski, apel dramatic pentru Congresul  SUA. Ce le-a cerut parlamentarilor americani. „Vă rog să faceți mai mult!”

Președintele Volodimir Zelenski s-a adresat Congresului SUA prin videoconferință și a fost aplaudat la scenă deschisă la începutul discursului, dar și la final. Liderul de la Kiev a mulțumit președintelui Joe Biden pentru „implicarea personală” și a solicitat, din nou, o zonă de excludere aeriană, dar a oferit și alte variante dacă cererea lui nu poate fi îndeplintă. Iată ce le-a mai spus Volodimir Zelenski parlamentarilor americani.

Ce le-a spus Volodimir Zelenski parlamentarilor americani

Volodimir Zelenski a prezentat parlamentarilor americani un clip emoționat cu atacurile armetei ruse asupra țării sale și cu dezastrul provocat de acestea. Videoclipul s-a încheiat cu un mesaj care spunea „Închideți cerul deasupra Ucrainei”.

De fapt, președintele ucrainean a cerut, din nou, o zonă de excludere aeriană deasupra țării sale pentru a fi protejată de atacurile Rusiei, solicitare respinsă de mai multe ori atât de NATO, cât și de SUA, care au precizat că acest lucru ar transforma conflcitul din Ucraina într-un război mondial. Zelnski a oferit și alternative în cazul în care cererea sa nu poate fi îndeplinită.

Volodimir Zelenski, apel pentru Congresul SUA. Ce le-a cerut parlamentarilor americani. „Vă rog să faceți mai mult!”
Volodimir Zelenski,a cerut ajutorul Congresului SUA.

Pentru a crea o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei, pentru a salva oameni, este prea mult să ceri? Zona umanitară, de excludere a zborului. Ceva pe care Rusia nu ar putea să folosească ca să terorizeze orașele noastre libere. Dacă acest lucru este prea mult, oferim o alternativă. Știți ce fel de sisteme de apărare avem nevoie. Știți cât de mult depinde câmpul de luptă de capacitatea de a folosi aeronave. Avioane puternice pentru a ne proteja oamenii, libertatea noastră, pământul nostru”, le-a spus acesta parlamentarilor americani, citat de CNN.

Volodimir Zelenski a cerut noi sancțiuni

El a mai cerut ca aeronavele pe care SUA le dețin să se afle pe cerul ucrainean, apărând Ucraina, pe măsură ce invazia Rusiei în țară continuă.

„Avioane care pot ajuta Ucraina, pot ajuta Europa și știți că ele există și le aveți. Dar sunt pe Pământ, nu pe cerul ucrainean. Nu ne apără poporul”, a adăugat el.

Volodimir Zelenski a mai cerut Statelor Unite să facă mai mult în „cea mai întunecată perioadă” pentru țara sa și să dicteze mai multe sancțiuni împotriva Mocvei, dar și împotriva turor politicienilor ruși „care rămân în birourile lor și nu întrerup relațiile cu cei care sunt împotriva Ucrainei”. 

În cea mai neagră perioadă pentru țara noastră, pentru întreaga Europă, fac apel să faceți mai mult. Sunt necesare noi pachete de sancțiuni, în mod constant, în fiecare săptămână până când mașina militară rusă se oprește. Sunt necesare restricții pentru toți asupra cărora acest regim nedrept. se bazează”, a adăugat el.

Președintele Ucrainei a primit ovații în picioare, la fel cum s-a întâmplat atunci când s-a adresat parlamentarilor din Marea Britanie și Canada.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...