Volkswagen demarează proiectul Trinity. Grupul german investește 2 miliarde de euro într-o nouă fabrică la Wolfsburg

Bogdan Bârliga 07.03.2022, 17:30
Volkswagen demarează proiectul Trinity. Grupul german investește 2 miliarde de euro într-o nouă fabrică la Wolfsburg

Consiliul de Supraveghere al Grupului Volkswagen a dat undă verde pentru demararea proiectului Trinity și nemții au anunțat că prima mașină electrică derivată din acest proiect va fi produsă în 2026.

VW investește 2 miliarde de euro într-o nouă fabrică la Wolfsburg, iar lucrările la această nouă uzină vor începe în anul 2023.

Ce este proiectul Trinity

VW a pus la punct o nouă strategie de dezvoltare intitulată “Accelerate” prin care compania vrea să se transforme dintr-un producător auto convențional într-un furnizor de soluții software integrate.

În strategia menționată mai sus va fi implementat Project Trinity pe trei direcții distincte de dezvoltare: introducerea unei noi platforme, simplificarea structurii de furnizare și un sistem de producție inteligent.

Din Project Trinity va rezulta în primul rând un nou model auto pregătit pentru lansare în anul 2026. Noua mașină electrică de la VW va fi nava amiral a companiei și va fi dotată cu sisteme software și hardware capabile să ofere nivelul nivelul 4 de autonomie.

Wolfsburg
Conceptul Volkswagen Trinity

Viitorul model va fi produs pe noua platformă SSP, va avea un timp de încărcare redus și va oferi o autonomie de peste 700 de kilometri.

Noua fabrică din Wolfsburg

Grupul german a anunțat că va investi în total 2 miliarde de euro pentru noua uzină și aceasta va fi un etalon la capitolul ecologic.

Noua fabrică va avea un timp de producţie de 10 ore pentru viitoarea mașină electrică, similar cu timpul alocat de Tesla pentru asamblarea automobilului Model 3.

Construirea unei uzine complet nouă este o alternativă la adaptarea fabricii existente din Wolfsburg pentru a produce nouă mașină electrică. VW susține că actualele capacități de producție ar limita posibilităţile unor modificări avansate în procesul de producţie.

Decizia de a construi noua fabrică a fost precedată de o analiză exhaustivă a mai multor opțiuni, inclusiv o revizuire intensivă a fezabilității de a localiza producția Trinity în uzina din Wolfsburg. Pe lângă o eficiență mai mare pe termen mediu, factorii care favorizează construirea unei noi fabrici în Warmenau includ în special faptul că această opțiune nu perturbă producția de serie în curs sau intensificarea unor modele importante precum Tiguan și Tayron sau Golf facelift. programată pentru anii următori.

Pe de altă parte grupul german mai investește alți 800 de milioane de euro într-un centru de cercetare și dezvoltare din Europa pentru a dezvolta soluții de mobilitate.

Plan de 159 de miliarde de euro pentru electrificare

La finalul anului trecut Volkswagen a prezentat un plan pentru următorii cinci ani, care prevede alocarea unei sume impresionante de 159 de miliarde de euro pentru atingerea unei cote cât mai mari pe piața autoturismelor electrice.

Volkswagen intenţionează să îşi majoreze investițiile cu aproximativ 50% până la 52 miliarde de euro până în 2026 pentru dezvoltarea gamei de mașini electrice.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...