Herbert Diess rămâne la conducerea grupului Volkswagen. Compania germană pregătește 159 de miliarde de euro pentru electrificare

Bogdan Bârliga 10.12.2021, 10:57
Herbert Diess rămâne la conducerea grupului Volkswagen. Compania germană pregătește 159 de miliarde de euro pentru electrificare

Grupul Volkswagen a decis să continue și în următorii ani cu directorul general Herbert Diess în postul de CEO, iar pentru strategia de electrificare se vor aloca cei mai mulți bani.

Planul pentru următorii cinci ani prevede alocarea unei sume impresionante de 159 de miliarde de euro pentru atingerea unei cote cât mai mari pe piața autoturismelor electrice.

Herbert Diess rămâne la conducere și primește atribuții noi

Herbert Diess a intrat într-un conflict cu sindicatele de la Volkswagen, nemulţumite de declaraţiile CEO-ului german privind posibilitatea eliminării mai multor mii de locuri de muncă în tranziţia grupului spre automobilele electrice.

Diess, a comparat Wolfsburg cu fabrica germană a Tesla, care urmează să fie deschisă la finalul acestui an, argumentând că fabrica principală a VW este mult în urmă în ceea ce priveşte eficienţa şi viteza.

Din acest motiv au apărut informații în presa economică internațională prin care se susținea că Herbert Diess ar fi propus renunțarea la 30.000 de angajați pentru a eficientiza producția și pentru a reduce costurile, după cum reise dintr-un material publicat de Financial Times.

Acesta presupusă declarație a condus la tensiuni între Herbert Diess şi reprezentanţii angajaţilor. Aceștia l-au acuzat pe CEO-ul grupului Volkswagen că răspândeşte frica, avertizând asupra reducerilor majore de locuri de muncă pe care le-ar presupune o trecere către o producţie mai eficientă şi mai rapidă.

Însă Diess a spus că nu există planuri pentru aceste presupuse disponibilizări în masă și acum Volkswagen a dat publicităţii un comunicat prin care confirmă păstrarea lui Herbert Diess pe poziția de director general al grupului.

În plus, Diess va primi şi o serie de noi atribuţii precum cea de responsabil pentru Cariad, divizia de software a grupului auto german.

Planul VW de 159 de miliarde de euro

Consiliul de supervizare de la Volkswagen a avizat un nou plan de investiţii pentru următorii cinci ani. Conform acestui nou plan grupul german va investi 159 de miliarde de euro pentru electrificarea mai multor uzine din Europa în perioada 2022-2026,

Volkswagen intenţionează să îşi majoreze investițiile cu aproximativ 50% până la 52 miliarde de euro până în 2026 pentru dezvoltarea gamei de mașini electrice.

Acest nou plan confirmă și demararea Project Trinity pe trei direcții distincte de dezvoltare: introducerea unei noi platforme, simplificarea structurii de furnizare și un sistem de producție inteligent.

Din Project Trinity va rezulta în primul rând un nou model auto pregătit pentru lansare în anul 2026. Noua mașină electrică de la VW va fi nava amiral a companiei și va fi dotată cu sisteme software și hardware capabile să ofere nivelul nivelul 4 de autonomie.

Pentru Project Trinity uzina din Wolfsburg va fi complet retehnologizată și pe lângă noul model electric VW va produce în această fabrică și modelul ID.3 din anul 2024.

Urmăriți Impact.ro și pe