Vladimir Putin, „trădat” din nou. O jucătoare de tenis din Rusia și-a schimbat naționalitatea pentru a participa la turneul de la Wimbledon

Sorin Barbu 20.06.2022, 12:40
Vladimir Putin, „trădat” din nou. O jucătoare de tenis din Rusia și-a schimbat naționalitatea pentru a participa la turneul de la Wimbledon

O jucătoare de tenis născută la Moscova a reușit să se înscrie la turneul de la Wimbledon, competiție unde sportivii din Rusia nu au voie să participe, din cauza războiului din Ucraina. Natela Dzalamidze a decis să-și schimbe naționalitatea și va concura la dublu, unde va face echipă alături de jucătoarea sârbă Aleksandra Krunic.

Sportiva care a renunțat la cetățenia rusă pentru a juca la Wimbledon

Decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon nu a fost bine primită în lumea sportului, dar cu toate acestea sportivii din Rusia nu au voie să participe la această acțiune. Hotărârea a fost luată în contextul războiului din Ucraina, după ce armata rusă a atacat această țară din ordinul președintelui Vladimir Putin.

Natela Dzalamidze este născută la Moscova și totuși va concura în turneul de la Wimbledon. Sportiva a decis să-și schimbe naționalitatea și a optat pentru cea georginană, scriu jurnaliștii AFP. Sportiva de vârstă de 29 de ani va concura la dublu la Wimbledon, alături de jucătoarea sârbă Aleksandra Krunic.

În 2021, Natela Dzalamidze a câştigat alături de slovena Kaja Juvan proba de dublu din cadrul turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca. De-a lungul carierei, Natela Dzalamidze a cucerit două titluri WTA la dublu. Cele mai notabile realizări sunt două prezențe în runda secundă, la Wimbledon 2017 și Roland Garros 2019.

Gestul lui Natela Dzalamidze nu va rămâne neobservat la Kremlin. După declanșarea războiului mai mulți ruși au criticat ofensiva lui Vladimir Putin, iar unii dintre ei s-au grăbit să plece din țară. Oficialii ruși au avut doar vorbe de ocară pentru cei care au luat astfel de decizii.

„În astfel de situaţii, mulţi oameni se arată a fi trădători şi pleacă ei înşişi din viaţa noastră. Unii demisionează, alţii părăsesc ţara. Este o purificare. Alţii încalcă legea şi sunt pedepsiţi pe baza legii”, a declarat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, potrivit Agerpres, care a preluat AFP.

„Occidentul va încerca să se bazeze pe așa-zisa Coloana 5, pe trădători de țară, pe cei care fac bani aici, dar trăiesc acolo. Și când spun «acolo» nu mă refer în sens geografic, ci pe baza gândurilor lor, a conștiinței lor de sclavi. Acești oameni nu pot trăi fără stridii și libertate de gen”, a declarat și Vladimir Putin.

Războiul din Ucraina a început pe data de 24 februarie când Vladimir Putin a ordonat trupelor ruse să atace spunând că este vorba de o „operațiune militară specială”.

Urmăriți Impact.ro și pe