Vladimir Putin, discurs important la Forumul Economic de la Sankt Petersburg: „Nu Rusia este de vină”

Badea Violeta 17.06.2022, 18:23
Vladimir Putin, discurs important la Forumul Economic de la Sankt Petersburg: „Nu Rusia este de vină”

Președintele rus Vladimir Putin a participat vineri, 17 iunie, la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, unde a ținut un discurs extrem de important în contextul războiului din Ucraina și a crizei economice generate de acest conflict. Iată declarațiile pe care le-a făcut liderul de la Kremlin!

Ce declarații a făcut liderul rus Putin la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg

Vladimir Putin a participat astăzi, 17 iunie, la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg. În cadrul evenimentului care a durat două ore, președintele rus a ținut un discurs și a răspuns la întrebările participanților.

Liderul de la Kremlin și-a început pledoaria cu mai multe acuzații la adresa țărilor din vest, susținând că operațiunea specială din Ucraina a fost o consecință a unor acțiuni cu impact negativ inițiate în ultimii ani de Occident, în special de Statele Unite, despre care a spus că au ajuns „să se considere Dumnezei pe pământ, fără nicio datorie”.

„Sancțiunile sunt o sabie cu două tăișuri, iar ideologii care le lansează sunt și ei victime”, a declarat Vladimir Putin.

„Pierderile globale cauzate de aceste sancțiuni ar putea depăși 400 de miliarde de dolari în acest an. Inflația a depășit 20% în unele regiuni”, a mai adăugat acesta.

Detalii controversate despre starea de sanatate a lui Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vladimir Putin dă vina pe Occident pentru ceea ce se întâmplă în economia mondială

Liderul de la Kremlin a vorbit, de asemenea, și despre criza alimentară globală. Potrivit acestuia, problemele nu au apărut de la declanșarea conflictului din Ucraina, ci mult mai devreme. Vladimir Putin a spus că Europa încearcă să arunce vina în ograda altcuiva.

„Rusia cu siguranță nu este de vină, chiar dacă (Occidentul – N.R.) încearcă să dea vina pe noi, pentru tot ceea ce se întâmplă în economia mondială”, a spus liderul rus.

Conform lui Vladimir Putin, actuala criză a cerealelor n-ar fi apărut din vina Rusiei. Acesta susține că țara sa nu blochează exporturile de alimente ale Ucrainei, cu toate că navele de război rusești domină Marea Neagră și ocupă porturile ucrainene.

„Kievul este cel care blochează grâul”, a declarat Putin.

Totodată, liderul rus a spus că va trimite exporturi de alimente în Africa și Orientul Mijlociu. Precizăm că, la un moment dat, discursul lui Vladimir Putin a fost întrerupt de hackeri, dar specialiiștii au reușit să remedieze problema, notează The Guardian.

Mesajul lui Putin pentru Klaus Iohannis și restul președinților europeni

După ce Klaus Iohannis și restul liderilor europeni l-au acuzat că poartă o vină pentru inflația uriașă din Europa și pentru scumpirile din ultima vreme, Vladimir Putin a ținut să-le ofere o replică acestora. Iată ce le-a transmis.

„În ultima vreme, foarte des aud despre așa numita… să mă scuzați, nu îmi place să mă menționez, mai ales la un astfel de eveniment, dar nu pot să tac. Toți auzim despre așa numita ”inflația Putinului” din Vest.

Eu mereu când văd asta mă gândesc: cine e ținta prostiei date, pentru cei care nu știu să citească și să scrie și atât? Oamenii care pot să citească înțeleg de fapt ce se întâmplă. Rusia, cu evenimentele de eliberare a Donbasului, nu e de vină, nu are nicio absolut nicio treabă.

Prețurile de azi care cresc, inflația, problemele cu alimentele și combustibilul sunt rezultatele greșelilor sistemului politico-economic al Statelor Unite și al Europei”, a spus liderul de la Kremlin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...