Vladimir Putin spune că negocierile pentru pace au ajuns într-un punct mort. Cu ce acuzații vine la adresa ucrainenilor

Ana Anitoiu 12.04.2022, 22:11
Vladimir Putin spune că negocierile pentru pace au ajuns într-un punct mort. Cu ce acuzații vine la adresa ucrainenilor

Vladimir Putin a declarat că negocierile pentru pace au ajuns într-un punct mort și că „operațiunea militară” va continua. Președintele rus a lansat acuzații la adresa ucrainenilor, care au spus că militarii ruși sunt vinovați de genocid și crime de război. El a precizat că imaginile din orașul Bucha sunt false.

Vladimir Putin, despre motivul pentru care negocierile pentru pace au ajuns într-un punct mort

Mai exact, Vladimir Putin a acuzat Kievul că dă dovadă de inconsecvență în probleme-cheie ce s-au discutat în cadrul tratativelor de pace, că se îndepărtează de acordul de la Istanbul și că lansează acuzații false referitoare la crime de război comise de soldații lui.

De altfel, liderul de la Kremlin susține că imaginile cu cadavrele civililor din orașul Bucha sunt false. Liderul rus a spus că a avut loc o înscenare la fel ca cea făcută de Occident referitor la un atac chimic în Siria, cu obiectivul de a-l incrimina pe Bashar al-Assad.

Vladimir Putin spune ca negocierile pentru pace au ajuns intr-un punct mort
Vladimir Putin

Ucraina a declarat că negocierile de pace continuă

Pe de altă parte, consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a declarat, marți, că deși negocierile cu Rusia sunt „extrem de dificile”, acestea continuă. El a adăugat că în opinia lui, Moscova încearcă să pună presiune pe viitoarele tratative, făcând astfel de declarații publice.

La rândul lui, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că negocierile pentru pace vor continua virtual cu Rusia, în ciuda faptului că a acuzat Moscova de crime de război și genocid, potrivit bbc.com.

Cele mai recente negocieri de pace desfășurate fizic au avut loc la finalul lunii martie, în Istanbul, capitala Turciei. Atunci, Rusia a fost de acord să „reducă drastic” operațiunile militare din jurul Kievului și din orașul Cernigău aflat în nordul țării, astfel încât să „crească încrederea reciprocă”.

Între timp, propaganda lui Putin continuă. Liderul Rusiei susține că armata lui are obiective nobile. Principalul scop al miltarilor lui ar fi acela de a-i ajuta pe oamenii din regiunea Donbass, formată din Donețk și Lugansk, cărora el le-a recunoscut independența înainte de a începe războiul.

Putin a argumentat că „operațiunea militară” a fost necesară, pentru că încurajate de Occident, autoritățile de la Kiev au refuzat să pună în aplicare Acordurile de la Minsk ce vizau rezolvarea pașnică a problemelor.

„Scopurile sale (n.red. invaziei în Ucraina) sunt absolut clare și nobile. Pe de o parte, ajutăm și salvăm oameni, iar pe de altă parte, pur și simplu luăm măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei însăși. Este clar că nu am avut de ales. A fost decizia corectă”, a spus Vladimir Putin.

Președintele rus a adăugat, în contextul sancțiunilor primite de la Occident, că țara lui nu intenționează să fie izolată și că, de altfel, este imposibil să izolezi pe cineva în ziua de astăzi – mai ales când este vorba despre o țară atât de mare cum este Rusia.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...