Vladimir Putin, somat să îl elibereze pe Aleksei Navalnîi. Cine l-a sunat personal pe liderul rus

Stan Filon 25.01.2021, 15:53
Vladimir Putin, somat să îl elibereze pe Aleksei Navalnîi. Cine l-a sunat personal pe liderul rus

Consiliul European se implică în cazul disidentului rus Aleksei Navalnîi! Charles Michel, președintele Consiliului European, a avut o convorbire telefonică chiar cu președintele Rusiei, imediat după arestarea disidentului rus care a fost și otrăvit, în urmă cu câteva luni.

Vladimir Putin a fost somat să îl elibereze pe disidentul Aleksei Navalnîi

Așadar, după ce a eșuat reducerea la tăcere a lui Aleksei Navalnîi prin otrăvirea cu Noviciok, acum autoritățile din Rusia l-au arestat pe data de 17 ianuarie. Disidentul rus a fost încarcerat deja într-o închisoare notorie din Rusia, numită ”Tăcerea Marinarului”.

Această închisoare este controlată de serviciile secrete din Rusia și aici au ajuns în ultimii ani o serie de deținuți celebri sau opozanți ai lui Vladimir Putin. Europa toată este însă cu cohii pe Rusia, iar recent președintele Consiliului European s-a implicat direct.

Vladimir Putin a fost somat sa il elibereze pe disidentul Aleksei Navalnii
Vladimir Putin a fost somat sa il elibereze pe disidentul Aleksei Navalnii

Rusia, amenințată cu stoparea gazoductului Nord Stream 2

Charles Michel a anunțat că a vorbit vineri la telefon cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, căruia i-a cerut eliberarea imediată a disidentului Aleksei Navalnîi și i-a mai transmis că întreaga Uniune Europeană condamnă arestarea disidentului.

În plus,  Charles Michel a mai declarat că Rusia trebuie să demareze urgent și în deplină transparență o anchetă în legătură cu tentativa de asasinare a lui Aleksei Navalnîi.

Europa nu a stat cu mâna în sân, după arestarea disidentului rus. Joi, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care invită statele UE să ceară și să impună sancțiuni Rusiei, tocmai din acest motiv. Propunerile de sancțiuni cuprind de la interzicerea accesuui în UE a oligarhilor care roiesc în jurul lui Putin, până la stoparea definitivă a gazoductului Nord Stream 2.

Alekei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost arestat duminică, 17 ianuarie 2021, la câteva minute după ce a aterizat la Moscova. Acesta se întorcea din Germani, acolo unde se tratează de mai bine de 5 luni, după ce a fost otrăvit cu Noviciok. Principalii suspecți sunt serviciile secrte rusești.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...