Vladimir Putin recunoaște greșelile din timpul mobilizării. „Cei recrutați fără motiv trebuie să se întoarcă acasă”

Mihnea Tălău 29.09.2022, 23:13
Vladimir Putin recunoaște greșelile din timpul mobilizării. „Cei recrutați fără motiv trebuie să se întoarcă acasă”

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a cerut, joi, Consiliului de Securitate al Federației Ruse să se ocupe rapid și complet de greșelile făcute în timpul mobilizării parțiale.

Putin a recunoscut că s-au comis anumite greșeli

„Trebuie să ne ocupăm de toate acestea fără agitație, calm, dar rapid, în detaliu, temeinic”, a spus Putin.

Președintele a recunoscut că s-au făcut greșeli în timpul mobilizării. „În cursul activităților de mobilizare – se primesc multe informații de la cetățeni pe această temă: despre organizarea apelului în sine, calitatea proviziilor, condițiile de viață și alte probleme – apar multe întrebări și toate greșelile trebuie corectate și împiedicat să se întâmple în viitor – pentru acei cetăţeni care, de exemplu, este necesară o amânare”, a cerut şeful statului, transmite TASS

Spre exemplu, a citat tați ai multor copii, oameni care suferă de boli cronice, care au ieșit de vârsta militară.

„Este necesar să se trateze fiecare astfel de caz separat, iar dacă se face o greșeală, aceasta trebuie corectată, cei care au fost chemați fără un motiv întemeiat să fie returnați acasă”, a subliniat Putin.

Pe 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat că a decis o mobilizare parțială în Rusia, în contextul în care războiul din Ucraina a ajuns la aproape șapte luni.

„Vorbim despre o mobilizare parțială”, a declarat Putin în discursul.

O agentie de presa din Rusia cere mobilizarea generala, ca in Al Doilea Razboi Mondial

El a spus că vor fi chemați doar rezerviștii militari, în primul rând cei care au servit în forțele armate și care au specialități profesionale militare specifice și experiența corespunzătoare.

Discuții pe probleme de interes pentru Federația Rusă

Joi, Vladimir Putin a discutat și alte subiecte cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Federației Ruse – „mai multe probleme în direcția cooperării cu țările CSI”. Putin a spus că joi mai devreme s-a întâlnit cu șefii serviciilor speciale din țările CSI, „colegii au ridicat o serie de probleme care, desigur, sunt de interes și pentru Rusia”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...