Vladimir Putin își pierde cumpătul. L-a demis pe ministrul adjunct al Apărării, Dmitri Bulgakov

Mihnea Tălău 24.09.2022, 14:37
Vladimir Putin își pierde cumpătul. L-a demis pe ministrul adjunct al Apărării, Dmitri Bulgakov

Dmitri Bulgakov a fost demis din funcția de ministru adjunct al Apărării al Federației Ruse, responsabil cu logistica, în legătură cu trecerea la un alt post. În schimb, Mihail Mizintsev a fost numit în această funcție, a anunțat Ministerul Apărării.

Schimbări de ultimă oră la vârful armatei ruse

Generalul de armată Dmitri Bulgakov a devenit ministru adjunct al apărării pe 2 decembrie 2008. După demiterea sa nu s-a precizat, însă, ce funcție va ocupa, în viitor, în departamentul apărării.

În locul său a fost numit general-colonel Mihail Mizintsev, care a ocupat anterior funcția de șef al Centrului Național de Control al Apărării. El a fost implicat, în special, în evacuarea de la Mariupol.

Mobilizarea a stârnit proteste în marile orașe

Proteste masive in 30 de orase din Rusia

În ultimele zile, în multe orașe din Rusia au avut loc proteste împotriva războiului cu Ucraina și a mobilizării anunțate de președintele rus Vladimir Putin.

Poliția a reținut aproximativ 1.500 de persoane, cele mai multe la Moscova și Sankt Petersburg. În mai multe secții de poliție din Moscova, persoanele reținute au primit citații la birourile de înregistrare și înrolare militară.

Pe 24 februarie, ziua invaziei, armata Rusiei avea mobilizați 190.000 de militari, în timp ce Ucraina număra 145.000 de soldați în serviciu. Acestora li s-au adăugat 300.000 de rezerviști ucraineni.

Pierderile de vieți omenești, după șapte luni de război, sunt serioase în ambele tabere. Potrivit oficialilor ucraineni, în război ar fi fost eliminați până acum aproximativ 55.100 de militari ruși. De cealaltă parte, într-o rară ieșire publică pe această temă, ministrul rus al Apărării susține că armata sa a pierdut doar aproximativ 6.000 de soldați.

Acum, Serghei Șoigu, Ministrul Apărării din Rusia spune că există o rezervă serioasă de rezerviști.

Avem o resursă uriașă de mobilizare din rândul celor care nu au luat parte la operațiuni militare, dar care au expertiză militară. Avem aproape 25 de milioane de oameni care corespund acestor criterii. 300.000 de rezerviști vor fi chemați. Vreau să precizez foarte clar că asta nu se va face dintr-odată, ci înrolarea se va face în mod constant”, a spus Șoigu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...