Vladimir Putin, prima reacție după masacrul de la Bucha. Ce i-a spus lui Viktor Orban

Ioana Bucur 06.04.2022, 23:36
Vladimir Putin, prima reacție după masacrul de la Bucha. Ce i-a spus lui Viktor Orban

Viktor Orban, proaspăt victorios în urma alegerilor parlamentare de duminică din Ungaria, a dezvăluit că a vorbit cu liderul de la Kremlin. Ce i-a spus Vladimir Putin despre apariția imaginilor cu masacrul de la Bucha. Premierul, care l-a numit pe Volodimir Zelenski unul dintre adversarii săi, a avut și o propunere pentru președintele Rusiei.

„Nu am avut niciodată atât de mulţi adversari în acelaşi timp”

Duminică, după ce sondajele au arătat victoria sa în alegerile parlamentare din Ungaria, Viktor Orban i-a numit pe Volodimir Zelenski, pe „birocrații de la Bruxelles” și media internațională adversarii săi.

„Ne vom aminti această victorie până la sfârşitul vieţii, pentru că a trebuit să luptăm cu un număr imens de adversari: aripa stângă locală, aripa stângă internaţională, birocraţi de la Bruxelles, toţi banii şii instituţiile imperiului Soros, media internaţională şi preşedintele Ucrainei. Nu am avut niciodată atât de mulţi adversari în acelaşi timp”, a spus Orban, potrivit CNN.

Orban, un apropiat al regimului de la Moscova, a dezvăluit, miercuri, că a vorbit cu Vladimir Putin și că l-a îndemnat să ceară o încetare a focului în Ucraina.

În timpul unei conferințe de presă, premierul ungar a declarat că l-a invitat pe președintele Rusiei să participe la negocieri de pace în Ungaria, alături de Volodimir Zelenski, Emmanuel Macron şi de cancelarul german, Olaf Scholz.

Răspunsul lui Putin ar fi fost „pozitiv, dar cu condiții”, a mai spus Viktor Orban, fără să ofere alte detalii.

Vladimir Putin, prima reacție după masacrul de la Bucha. Ce i-a spus lui Viktor Orban

Ce spune Vladimir Putin despre imaginile masacrului de la Bucha

Un comunicat al Kremlinului dezvăluie că în timpul discuției cu premierul ungar, Vladimir Putin a vorbit despre imaginile de la Bucha, numindu-le o „provocare grosolană şi cinică din partea regimului de la Kiev”.

Este prima reacție a liderului de la Kremlin în acest caz, după ce mai mulți oficiali de la Moscova au negat orice implicare a armatei Rusiei.

Miercuri, Maria Zaharova, purtător de cuvânt al diplomației ruse, a acuzat oficialii vestici și presa occidentală că „au dat Rusiei verdictul vinovat (…) fără să încerce să verifice nimic”.

„Această falsificare penală a fost inventată pentru a justifica următoarea serie de sancțiuni, inclusiv o expulzare pe scară largă a diplomaților ruși din diferite țări”, a susținut Zaharova, adăugând că mass-media din Occident ar fi „complice” la abuzurile din Bucha.

Zaharova a susținut că armata Ucrainei ar fi executat civilii în Bucha sau ar fi adus cadavre în localitate pentru a crea o „regie propagandistică și, desigur, pentru a complica, dacă nu a perturba complet, negocierile de pace”.

Guvernul Germaniei spune că ipoteza înscenării pe care Moscova o înaintează „nu este sustenabilă”, în condițiile în care există imagini satelit din zonă. Mai multe platforme media, printre care CNN și BBC, susțin că imaginile din satelit demostrează că pe străzile din Bucha erau cadavre încă din data de 10 martie, când localitatea era sub ocupație rusă.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...