Viktor Orban anunță o posibilă negociere între Putin și Zelenski. Întâlnirea va avea loc în prezența liderilor europeni. Reacția președintelui rus despre Bucha

Beatrice Dumitru 06.04.2022, 17:08
Viktor Orban anunță o posibilă negociere între Putin și Zelenski. Întâlnirea va avea loc în prezența liderilor europeni. Reacția președintelui rus despre Bucha

Rusia și Ucraina au purtat mai multe runde de discții pentru pace, unele în Belarus, altele la Istanbul, în Turcia, dar nu au ajuns la niciun rezultat. Acum, premierul Ungariei Viktor Orban, un apropiat al lui Vladimir Putin, a dezvăluit că i-a propus președintelui rus un summit la Budapesta pentru a pune capăt războiului din țara vecină. Iată ce au mai discutat cei doi lideri.

Ce a discutat Viktor Orban cu Vladimir Putin

Premierul ungar Viktor Orban a spus că a discutat la telefon cu Vladimir Putin, de care este foarte apropiat. Potrivit presei de la Budapesta, liderul rus l-a sunat pe premierul Ungariei pentru a-l felicita pentru victoria în scrutinul parlamentar din weekend.

Viktor Orban a mai precizat că a vorbit cu Vladimir Putin și despre războiul din Ucraina și i-a sugerat încetarea cât mai repede a focului și l-a invitat la un summit la Budapesta, pentru discuții cu Volodimir Zelenski, Emmanuel Macron și Olaf Scholz.

Viktor Orban anunță o posibilă negociere între Putin și Zelenski. Întâlnirea va avea loc în prezența liderilor europeni
Vikttor Orban, un apropiat al lui Vladimir Putin.

I-am propus președintelui Vladimir Putin să declare imediat încetarea focului și m-am oferit să vină la Budapesta pentru discuții cu liderii ucraineni, francezi și germani. A spus da, dar cu condiții pentru ucraineni. Acestea vor trebui discutate în timpul negocierilor”, a declarat Viktor Orban, citat de Le Figaro.

Prima reacție a lui Vladimir Putin după masacrul de la Bucha

Președintele Vladimir Putin a avut și prima reacție după apariția imaginilor cu civilii uciși în Bucha și aruncați în gropi comune sau lăsați pe străzile orașului, după retragerea forțelor de la Moscova.

Este o provocarea crudă și cinică din partea regimului de la Kiev ceea ce s-a întâmplat în orașul Bucha”, i-a transmis liderul rus lui Viktor Orban.

Viktor Orban l-a atacat pe Volodimir Zelenski

După ce a câștigat un nou mandat de premier, al cincilea, Viktor Orban l-a atacat pe Volodimir Zelenski, pe care l-a numit unul dintre „oponenții” pe care a trebuit să-i învingă în timpul campaniei.

Ne vom aminti de această victorie până la sfârșitul vieții, pentru că a trebuit să luptăm împotriva unui număr uriaș de oponenți”, a spus Orban, citând o serie de inamici politici, inclusiv stânga maghiară, „birocratii” de la Bruxelles, presa internațională și președintele ucrainean. Nu am avut niciodată atât de mulți oponenți în același timp”, declara Orban în discursul ținut după aflarea rezultatelor alegerilor.

Viktor Orban este un aliat vechi al lui Vladimir Putin și de acea nu susține sancțiunile împotriva importurilor de gaze naturale și petrol din Rusia. Mai mult, el a spus că este gată să plătească ruble pentru gazul de la Moscova, rupând rândurile cu Uniunea Europeană, care s-a opus acestei cereri.

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat Europa că riscă să rămână fără gaze, dacă nu plătește în ruble, ca reacție la sancțiunile dictate de Occident după invadarea Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...