Vladimir Putin părăsește Rusia pentru prima oară de la debutul războiului. Cu cine trebuie să se întâlnească liderul de la Kremlin

Badea Violeta 26.06.2022, 19:02
Vladimir Putin părăsește Rusia pentru prima oară de la debutul războiului. Cu cine trebuie să se întâlnească liderul de la Kremlin

Anunţ de ultim moment de la Moscova. Vladimir Putin va părăsi pentru prima oară Rusia de la începerea războiului. În curând, liderul de la Kremlin va face primele vizite în străinătate, a anunțat duminică, 26 iunie, televiziunea de stat rusă. În rândurile următoare, îți vom dezvălui unde plănuiește să meargă liderul rus și cu cine trebuie să se întâlnească!

Vladimir Putin va efectua prima călătorie în străinătate de la declanșarea războiului din Ucraina

Președintele rus va vizita săptămâna aceasta două mici state ex-sovietice din Asia Centrală, a transmis astăzi, 26 iunie, televiziunea de stat rusă, în ceea ce ar fi prima călătorie cunoscută a lui Vladimir Putin în străinătate de când a ordonat invazia Ucrainei, notează Reuters.

Conform corespondentului la Kremlin al canalului TV Rusia 1, citate de sursa de mai sus, președintele Rusiei ar urma să viziteze Tadjikistanul și Turkmenistanul.

Ulterior, acesta ar urma să se întâlnească cu președintele indonezian Joko Widodo. În capitala Tadjikistanului, Dușanbe, Vladimir Putin se va întâlni cu președintele Emomali Rahmon, un aliat apropiat al Rusiei și cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic.

În capitala Turkmenistanului, Ashgabat, acesta va participa la un summit al națiunilor din regiunea caspică, care îi va include pe liderii din Azerbaidjan, Kazahstan, Iran și Turkmenistan.

Vladimir Putin se pregateste sa calatoreasca in Tadjikistan și Turkmenistan
Anunt de ultima ora. Vladimir Putin se pregateste sa calatoreasca in Tadjikistan și Turkmenistan

Când a călătorit Vladimir Putin ultima oară în străinătate

Ultima călătorie cunoscută a lui Vladimir Putin în afara Rusiei a avut loc la începutul lunii februarie. La acea vreme, liderul de la Kremlin a mers la Beijing pentru a se întâlni cu președintele chinez Xi Jinping.

Cei doi au dezvăluit un tratat de prietenie „fără limite” cu câteva ore înainte ca ambii să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Președintele rus Vladimir Putin susține că a trimis trupe în Ucraina pe data de 24 februarie pentru a degrada capacitățile militare ale vecinului său, pentru a împiedica utilizarea acestuia de către Occident pentru a amenința Rusia, pentru a elimina naționaliștii și pentru a apăra vorbitorii de limbă rusă din regiunile estice. Ucraina califică invazia drept o acaparare de teren în stil imperial.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...