Vladimir Putin, înconjurat de mister. Președintele Zelenski nu știe dacă mai trăiește, în timp ce rușii susțin că a bifat baia tradițională de Bobotează. Reacția oficialilor de la Kremlin

Mihnea Tălău 19.01.2023, 21:49
Vladimir Putin, înconjurat de mister. Președintele Zelenski nu știe dacă mai trăiește, în timp ce rușii susțin că a bifat baia tradițională de Bobotează. Reacția oficialilor de la Kremlin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a pus la îndoială faptul că președintele rus Vladimir Putin mai este în viață, în timp ce se adresa liderilor mondiali la Davos. Reacția Kremlinului nu a întârziat să apară.

Zelenski sugerează că Putin nu mai trăiește

Speculațiile cu privire la sănătatea lui Putin au continuat pe toată durata invaziei Rusiei în Ucraina. Vorbind joi în cadrul Forumului Economic Mondial din stațiunea alpină din Elveția prin intermediul unei legături video, Zelenski a sugerat că liderul de la Kremlin ar putea fi mort.

Comentariile lui Zelenski vin în contextul în care Putin nu a apărut pentru scufundarea sa anuală în apele înghețate ale Rusiei pentru a marca Epifania ortodoxă, alimentând și mai mult îndoiala cu privire la starea sa, scrie Daily Mail.

Liderul ucrainean din timpul războiului discuta despre potențiale discuții de pace între Kiev și Moscova când a sugerat că Putin ar putea fi, de fapt, mort. El a spus că Putin apare pe ecrane pe așa-numita chroma key – un fundal pe care orice imagine poate fi suprapusă ulterior într-un editor video – și nu este clar dacă el este în viață sau nu.

”În acest moment nu înțeleg cu cine să vorbesc. Nu sunt sigur că președintele Rusiei mai este în viață. Nu înțeleg că este încă în viață sau că el este cel care ia decizii în mod special”, a spus Zelenski.

Moscova anunță că Putin s-a scăldat în apa rece pentru a marca Boboteaza

Putin a avut foarte puține apariții publice în urma speculațiilor tot mai numeroase cu privire la sănătatea sa. Cu toate acestea, agenția de presă TASS  a transmis că președintele rus Vladimir Putin a făcut o baie într-o gaură de gheață pentru a marca Boboteaza.

„Președintele a luat parte la scăldatul de Epifanie. A făcut-o în afara Moscovei. A urmat propria tradiție. Nu există nicio înregistrare foto sau video“, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dimitri Peskov.

Vladimir Putin s-a scufundat, anul trecut, în apă rece în ziua în care ortodocşii pe stil vechi sărbătoresc Boboteaza, în cinstea Botezului lui Iisus în râul Iordan.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...