Gestul forțat făcut de Vladimir Putin ridică noi semne de întrebare. Liderul rus, surprins într-o poziție ciudată în public

Anca Manolica 05.10.2022, 08:06
Gestul forțat făcut de Vladimir Putin ridică noi semne de întrebare. Liderul rus, surprins într-o poziție ciudată în public

În ultimele luni s-a tot vorbit despre o posibilă boală gravă a liderului de la Kremlin. Cu toate acestea, sănătatea și viața privată a lui Vladimir Putin sunt subiecte tabu în Rusia, acestea putând fi discutate doar în străinătate. Iată cel mai recent gest al președintelui rus, care ridică noi semne de întrebare.

Vladimir Putin, surprins într-o poziție ciudată în public

Liderul rus a fost prezent vineri, 30 septembrie, în Piața Roșie din Moscova, la un concert care a marcat anexarea declarată a teritoriilor controlate de Rusia din patru regiuni ucrainene Donețk, Luhansk, Kherson și Zaporizhzhia. Anterior, acesta a organizat ceea ce autoritățile ruse au numit referendumuri în zonele ocupate ale Ucrainei, dar care au fost condamnate de Kiev și de guvernele din întreaga lume.

În timp ce sărbătorea încălcarea dreptului internațional pentru a anexa cele patru regiuni din Ucraina, publicația The Sun relatează faptul că Vladimir Putin avea o privire maniacală. Potrivit specialiștilor, limbajul corporal al lui Putin, „dezvăluie că suferă de dureri paralizante”; iar acesta se grăbește să își consolideze locul sângeros în istorie înainte de a fi învins de probleme de sănătate.

Liderul rus a mai fost văzut și mai înainte cu dureri

Un nou raport, dar nefondat, al canalului Telegram General SVR susținea că înainte de o întâlnire importantă în sălile de război, Putin „s-a plâns de dureri în cavitatea abdominală, care nu au putut fi oprite rapid, și a ținut întâlnirea aplecat în față, încercând să mențină o poziție naturală”. Omul forte al Rusiei a mai fost văzut și mai înainte cu dureri, încă de la întâlnirea sa de la Soci cu dictatorul belarus Alexander Lukașenko.

„Oncologia lui Putin progresează și, în ciuda tratamentului adecvat din ultima vreme, durerea nu este întotdeauna complet ameliorată. Trebuie să se înțeleagă că starea deplorabilă a sănătății fizice și mentale a președintelui afectează adoptarea deciziilor cheie. Putin nu vrea să schimbe istoria, ci să o încheie.”, a mai transmis canalul de Telegram.

Gestul forțat făcut de Vladimir Putin ridică noi semne de întrebare / foto: The Sun
Gestul forțat făcut de Vladimir Putin ridică noi semne de întrebare / foto: The Sun

Canalul susține de mult timp că Putin suferă de boli grave, inclusiv de cancer abdominal, de boala Parkinson timpurie și de o tulburare schizoafectivă.

Tot mai multe voci susțin că Putin este grav bolnav

Totodată, presa independentă rusă Proekt a sugerat că liderul de la Kremlin este permanent înconjurat de medici ruși de top, inclusiv de specialiști în cancer, atunci când merge în vizite oficiale. Se spune că aceștia îl monitorizează îndeaproape în public și în spatele scenei.

Săptămâna aceasta, politologul Valery Solovey a afirmat că starea de sănătate a lui Putin s-a „deteriorat dramatic” De asemenea, el a spus că afecțiunile medicale secrete ale lui Putin au avut un impact asupra judecății sale cu privire la război.

Expertul în sănătate autoproclamat, care pretinde că are surse în interiorul cercului lui Putin, a declarat: „Toate deciziile luate de el… la 24 februarie (n.r. începutul invaziei rusești în Ucraina) și la 21 septembrie (n.r. începutul mobilizării) sunt o consecință directă a stării sale fiziologice. Directă în sensul de sănătate fiziologică și în ceea ce privește (n.r. sănătatea) mentală”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...