Vladimir Putin, în căutarea unui nou refugiu. Ce are în plan să construiască pe malul Mării Negre

Dumitrică Roxana 02.08.2022, 17:11
Vladimir Putin, în căutarea unui nou refugiu. Ce are în plan să construiască pe malul Mării Negre

Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani, despre care circulă informații că ar suferi de diverse boli, printre care și un cancer, a aruncat Rusia într-un război costisitor din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, liderul de la Kremlin pare să aibă și alte planuri, unele personale: un nou palat.

Ce planuri are Putin

Aslan Bzhania, liderul de facto al regiunii separatiste proruse Abhazia de la Marea Neagră, în Georgia, spune că Putin însuși i-a ordonat să predea un „paradis pe plajă” în apropiere de stațiunea Pitsunda.

Un contract de închiriere pe 49 de ani a fost semnat în secret, predând controlul asupra a 186 de hectare de pământ, 115 hectare de apă și a unei tabere militare din apropiere sub controlul Serviciului Federal de Protecție al lui Putin, scrie Daily Mail.

Proprietatea este una dintre cele cinci case de stat din Abhazia, construite între 1931 și 1949 în perioada lui Stalin. Un acord anterior din 1995 dăduse Rusiei acces privilegiat la Pitsunda. Este locul unde se afla o reședință de vară frecventată des în trecut de Iosif Stalin și Nikita Hrușciov, dar unde are o dacea și fostul lider Mihail Gorbaciov.

Ce cred localnicii

Vestea a nemulțumit localnicii, care au protestat și au avut ciocniri cu politia, dar cărora Aslan Bzhania le-a spus că nu are puterea să refuze cererea, deoarece guvernul său nu poate supraviețui fără sprijinul armatei ruse.

„Pot spune cu siguranță că Federația Rusă se poate descurca fără această dacea.Dar ne putem lipsi de sprijinul Federației Ruse, al forțelor sale armate și al structurilor sale care ne păzesc granițele aici? Aceasta este o mare întrebare”.

El a recunoscut că „acesta este un loc unde vine oaspetele nostru principal [Putin]”. „Lui Putin îi place să viziteze locul, iar Rusia are mai mulți bani decât noi pentru a dota stațiunea”

„Vom efectua o renovare majoră, astfel încât această facilitate să funcționeze ca o reședință cu drepturi depline a președintelui Federației Ruse”, a mai spus el, adăugând că „este corect să transferăm clădiri și structuri în partea rusă”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe