Vladimir Putin, gest sfidător la adresa soldaților de pe front. Cum a apărut la sărbătoarea anexării noilor regiuni ucrainene

Ana Anitoiu 02.10.2022, 18:12
Vladimir Putin, gest sfidător la adresa soldaților de pe front. Cum a apărut la sărbătoarea anexării noilor regiuni ucrainene

Vladimir Putin a făcut un gest sfidător la adresa soldaților de pe front. Președintele rus a apărut la sărbătoarea anexării noilor regiuni ucrainene într-un mod insultător pentru combatanții pe care i-a trimis să-și riște viețile în războiul pornit la data de 24 februarie în Ucraina.

Ce gest sfidător a făcut Vladimir Putin la adresa soldaților de pe front

În contextul în care soldații ruși se confruntă cu lipsuri și fură din țara vecină lenjerie și vase de toaletă, Vladimir Putin a făcut un gest sfidător la adresa lor. Președintele Federației Ruse a apărut în fața mulțimii din Piața Roșie, în timpul sărbătoririi anexării regiunilor ucrainene, purtând o jachetă de firmă extrem de scumpă.

Mai exact, Vladimir Putin s-a îmbrăcat pentru această ocazie cu o jachetă neagră a celebrului brand italian Brioni, din ultima colecție de toamnă-iarnă. Prețul unei astfel de haine, făcute din gabardină densă rezistentă la deteriorare, este de 435 de mii de ruble, adică 7.504 de dolari.

În urmă cu ceva timp, într-una dintre așezările din regiunea Harkov ce a fost eliberată de invadatorii ruși, ucrainenii au descoperit că soldații lui Vladimir Putin furaseră un vas de toaletă. Instalațiile sanitare au fost scoase din departamentul Novoi Poshti.

Vladimir Putin, gest sfidator la adresa soldatilor de pe front
Vladimir Putin, gest sfidator la adresa soldatilor rusi

Vladimir Putin, din răsfăț în răsfăț

De altfel, nu este prima dată când Vladimir Putin face un astfel de gest sfidător la adresa soldaților său. Preșeintele rus a participat, în luna martie a acestui an, la un concert dedicat ocupării peninsulei Crimeea, organizat pe stadionul Luzhniki. Atunci, a avut o altă ținută ce a atras atenția lumii întregi.

Vladimir Putin a purtat la eveniment o jachetă de puf de la casa de modă italiană Loro Piana. Haina costă 1.445.000 de ruble. Adică aproximativ 15.000 de dolari. Acest brand a sprijinit Ucraina în lupta împotriva invaziei ruse.

Prețul unei astfel de haine purtate de liderul rus Vladimir Putin este de 31 de ori mai mare decât salariul mediu lunar pe care îl primesc cetățenii Federației ruse.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...