Vladimir Putin a vorbit după ce Ucraina și Moldova s-au apropiat de aderarea la UE. „Nimic nu va mai fi ca înainte în politica globală”

Beatrice Dumitru 17.06.2022, 17:42
Vladimir Putin a vorbit după ce Ucraina și Moldova s-au apropiat de aderarea la UE. „Nimic nu va mai fi ca înainte în politica globală”

În timp ce Comisia Europeană recomanda acordarea statutului de candidate la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, Vladimir Putin s-a adresat celor prezenți la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, însă discursul său a fost întrerupt din cauza unui atac cibernetic. El a vorbit despre  sancțiunile impuse de Occident și a atacat SUA.

„Țările occidentale nu au reușit să distrugă Moscova”

După remedierea problemei, Vladimir Putin a reluat discursul și a spus că SUA se preface că nu observă că există alte centre puternice de putere în lume și a adăugat că națiunile occidentale încă gândesc în termenii secolului trecut, relatează Reuters.

Liderul de Kremlin s-a referit și la sancțiunile dictate de Occident împotriva Rusiei ca pedeapsă pentru invadarea Ucrainei, despre care a spus că sunt „lipsite de sens” și au fost gândite pe o premisă falsă că Moscova nu are suveranitate economică. El a mai afirmat că UE ar putea pierde peste 400 de miliarde de dolari din cauza acestor măsuri.

Vladimir Putin a vorbit după ce Ucraina și Moldova s-au apropiat de aderarea la UE. „Nimic nu va mai fi ca înainte în politica globală”
Vladimir Putin a vorbit la Forumului Economic de la Sankt Petersburg.

Țările occidentale nu au reușit să distrugă Moscova. Bblitzkriegul economic împotriva Rusiei nu a avut nicio șansă de a reuși de la bun început. Totul merge excelent. Suntem oameni puternici și putem face față oricărei provocări. La fel ca strămoșii noștri, vom rezolva orice problemă, toată istoria de o mie de ani a țării noastre vorbește despre asta”, a spus liderul rus.

„SUA se cred emisarul lui Dumnezeu pe Pământ”

Vladimir Putin a mai acuzat Occidentul de aroganță colonială și a afirmat că Statele Unite ale Americii tratează alte țări ca pe niște „colonii” și se consideră „emisarul lui Dumnezeu pe Pământ”.

Washingtonul și aliații săi încearcă să schimbe cursul istoriei, pentru a slăbi o Rusie suverană și independentă, dar nimic nu va mai fi ca înainte în politica globală”, a adăugat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a atacat și Uniunea Europeană, despre care a spus că și-a pierdut „suveranitatea politică” în răspunsul său la războiul din Ucraina, în timp ce interesele reale ale oamenilor din Europa nu sunt băgate în seamă.

Vladimir Putin a fost aplaudat de cei prezenți în sală atunci când și-a reafirmat hotărârea de a continua „operațiunea militară specială” în Ucraina. El a spus că scopul principal al incursiunii a fost apărarea poporului „nostru” din regiunea Donbas, în mare parte vorbitori de limbă rusă, justificare respinsă de Kiev și Occident și considerată doar un pretext pentru declanșarea războiului, care a dus la ocuparea părții din sudul Ucrainei, dincolo de Donbas.

Urmăriți Impact.ro și pe