Vladimir Putin, dat de gol de predecesorul lui. Care ar fi obiectivul războiului din Ucraina, de fapt

Ana Anitoiu 29.07.2022, 11:47
Vladimir Putin, dat de gol de predecesorul lui. Care ar fi obiectivul războiului din Ucraina, de fapt

Vladimir Putin ar fi fost dat de gol de predecesorul lui. Dmitri Medvedev ar fi dezvăluit care ar fi, de fapt, obiectivul războiului pe care liderul rus l-a declanșat în Ucraina la data de 24 februarie. Oficialul,  vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, nu s-a ferit să facă o astfel de afirmație.

Cum a fost dat de gol Vladimir Putin de Dmitri Medvedev

Fostul președinte al Rusiei, care acum este vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a publicat pe o rețea socială o hartă a Europei creată de „analiști occidentali” pe care Ucraina apare împărțită.

Conform acestei hărți, estul şi sudul Ucrainei ar aparţine Federaţiei Ruse, în timp ce vestul ar aparţine Poloniei, iar nordul ar fi împărţit între Rusia şi Polonia. România ar lua Cernăuţi şi Viniţa, Ungariei i-ar reveni regiunea Uzhgorod, iar Ucraina ar rămâne, de fapt, doar în regiunea Kievului.

Publicând această hartă, Dmitri Medvedev a sugerat din nou că obiectivul Rusiei în Ucraina este distrugerea țării invadate și că în spatele declanșării războiului nu se află cauzele invocate cu privire la regiunea Donbas, amenințarea din partea NATO sau „biolaboratoarele” și „dezvoltarea de arme nucleare”.

Vladimir Putin, dat de gol de predecesorul lui
Harta Europei modificata, publicata de Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev a pus la îndoială existența Ucrainei în următorii doi ani

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a pus anterior sub semnul întrebării existența Ucrainei ca stat suveran, în următorii doi ani, după ce Rusia a declanșat un război în această țară, pe 24 februarie.

„Doar o singură întrebare: cine a spus că Ucraina va mai exista pe harta lumii în doi ani?”, a scris Dmitri Medvedev, pe Telegram. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, n-a comentat direct remarcile fostului lider rus, ci a spus doar că: „Ştim că Ucraina are mari probleme” și că această țară refuză „să ţină în frâu entităţile naţionaliste” din rândurile sale.

Presa ucraineană a scris că deși Rusia a negat că plănuiește să schimbe guvernul din Ucraina și a transmis că obiectivul său este așa-numita „eliberare” a regiunii Donbas, de fapt, scopul Moscovei este să preia complet controlul asupra țării invadate.

Însă, obiectivul imediat al armatei liderului rus Vladimir Putin ar fi acela de a prelua controlul total asupra regiunilor estice și sudice ale Ucrainei, astfel încât Crimeea ocupată în anul 2014 să aibă o rută terestră către Federația Rusă.

Urmăriți Impact.ro și pe