Dmitri Medvedev, avertisment pentru omenire: „Orice invadare a peninsulei Crimeea de către un stat membru NATO poate duce la Al Treilea Război Mondial”

Elena Avramescu 28.06.2022, 07:33
Dmitri Medvedev, avertisment pentru omenire: „Orice invadare a peninsulei Crimeea de către un stat membru NATO poate duce la Al Treilea Război Mondial”

Orice invadare a peninsulei Crimeea de către un stat membru NATO ar putea echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, care ar putea duce la „Al Treilea Război Mondial”, a declarat luni fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Dmitri Medvedev, amenințare cu Al Treilea Război Mondial

„Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Și asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de a invada Crimeea este o declarație de război împotriva țării noastre. Și dacă acest lucru este făcut de un stat membru NATO, aceasta înseamnă un conflict cu întreaga alianță nord-atlantică; un al treilea război mondial. O catastrofă completă”, a declarat Medvedev pentru site-ul de știri Argumenty i Fakty, potrivit Reuters.

Dmitri Medvedev, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a mai spus că, dacă Finlanda și Suedia s-au alăturat NATO, Rusia și-ar întări granițele și ar fi „gata pentru măsuri de represalii”, iar asta ar putea include perspectiva instalării rachetelor hipersonice Iskander „în pragul lor”.

Dmitri Medvedev, amenintari catre Occident
Dmitri Medvedev, amenintari catre Occident

Biden va anunța extinderea prezenței trupelor americane în Polonia

Președintele Joe Biden intenționează să anunțe extinderea unei părți din prezența sporită a trupelor americane în Polonia și modificări ale desfășurărilor americane în mai multe țări baltice pe care le-a autorizat înainte de invazia Rusiei în Ucraina, a informat luni NBC News, citând oficiali.

Modificările aduse amprentei trupelor americane ar putea afecta țări precum Lituania, Letonia și Estonia, a raportat NBC.

În măsura în care ar putea exista noi trupe dislocate în regiune pe o bază mai permanentă, oficialii au spus că numărul va fi minim, dar câteva sute ar putea rămâne în Polonia pe o bază mai permanentă, a raportat NBC.

SUA stabilesc noi sancțiuni împotriva Rusiei

Statele Unite au declarat luni că împreună cu aliații săi din G7 au planificat acțiuni suplimentare pentru a sprijini Ucraina și sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei vecinului său. Washingtonul a spus că grupul G7 de națiuni bogate va emite o declarație de sprijin pentru Ucraina, inclusiv noi angajamente de sancțiuni.

Statele Unite au declarat că vor pune în aplicare sancțiuni asupra sutelor de persoane și entități, adăugându-se la cele peste 1.000 deja sancționate, vor viza companii din mai multe țări și vor impune tarife pentru sute de produse rusești. Statele Unite vor viza lanțurile de aprovizionare din Rusia prin impunerea de sancțiuni de blocare asupra marilor întreprinderi de apărare deținute de stat și a entităților și persoanelor legate de apărare.

Liderii G7 vor alinia și extinde sancțiunile pentru a restrânge și mai mult accesul Rusiei la inputuri, servicii și tehnologii industriale cheie, în special la cele care sprijină baza industrială a armamentului și sectorului tehnologic.

Statele Unite vor implementa un tarif mai mare pentru peste 570 de grupuri de produse rusești în valoare de aproximativ 2,3 miliarde de dolari pentru Rusia. Biden și alți lideri ai G7 vor solicita autoritatea pentru a folosi veniturile colectate de noile tarife la mărfurile rusești pentru a ajuta Ucraina.

G7 se va angaja să ajute Ucraina să-și acopere deficitele de finanțare bugetară pe termen scurt, inclusiv un angajament de 7,5 miliarde de dolari din partea Statelor Unite. Liderii își vor lua, de asemenea, un angajament de securitate pe termen lung de a oferi Ucrainei sprijin financiar, umanitar, militar și diplomatic atât timp cât este nevoie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...