Motivul real pentru care Vladimir Putin refuză să îl întâlnească pe Zelenski. Liderul rus, dat de gol de un apropiat

Ana Anitoiu 27.07.2022, 07:55
Motivul real pentru care Vladimir Putin refuză să îl întâlnească pe Zelenski. Liderul rus, dat de gol de un apropiat

Motivul real pentru care Vladimir Putin refuză să îl întâlnească pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost dezvăluit de un diplomat rus care i-a fost apropiat liderului de la Kremlin, dar care a demisionat după invazia Rusiei în Ucraina, devenind transfugul cu cel mai mare rang.

Cum a demisionat diplomatul rus

Boris Bondarev a fost diplomat de rang înalt la misiunea Rusiei din Geneva, în Elveţia. Însă, în luna mai, el le-a transmis colegilor săi, prin e-mail, că demisionează. În mesajul său, a precizat că nu s-a simțit niciodată atât de „ruşinat” de ţara sa cum s-a simţit după izbucnirea războiului din Ucraina.

De asemenea, Boris Bondarev a spus că, din punctul său de vedere, Rusia a depăşit graniţele raţiunii şi s-a scufundat într-un abis, motiv pentru care el a decis să demisioneze.

Motivul real pentru care Vladimir Putin refuză sa il intalneasca pe Zelenski
Vladimir Putin (stanga). Volodimir Zelenski (dreapta)

Care este motivul pentru care Putin refuză să-l întâlnească pe Zelenski

Potrivit lui Boris Bondarev a declarat, la aproximativ cinci luni de la declanșarea războiului din Ucraina, că nu vede că cele două părți implicate în conflict își doresc negocieri de pace. În plus, fostul diplomat a explicat motivul pentru care liderul rus Vladimir Putin nu se va întâlni niciodată cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„El [Vladimir Putin] vrea să zdrobească Ucraina pentru că este o ţară care, în opinia sa, nu are dreptul de a exista. Şi totuşi ucrainenii nu numai că există, dar ei se şi apără şi ripostează. Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forţat să o facă. Ar fi umilit de acest lucru.

Poate vă amintiţi că Putin l-a numit în mod public pe Zelenski un drogat şi a făcut apel la generalii şi ofiţerii ucraineni să scape de el şi de drogaţii lui de la Kiev. Imaginaţi-vă, deci, cum s-ar simţi dacă ar trebui să dea mâna cu preşedintele ucrainean”, a declarat Boris Bondarev.

Cât va mai dura războiul din Ucraina

Boris Bondarev a mai spus că liderul rus Vladimir Putin a făcut o „gafă strategică” prin lansarea invaziei în Ucraina şi va fi nevoit să trimită din ce în ce mai multă carne de tun în această țară.

Fostul diplomat rus a mai declarat că Rusia nu-şi poate permite să continue războiul din Ucraina pentru multă vreme, pentru că nu are resursele să facă acest lucru. Boris Bondarev este de părere că în ciuda faptului că trupele ruse avansează în regiunea Donbas, ofensiva „pare că pierde din suflu”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...