BREAKING

Vladimir Putin anunță mobilizare parțială în Rusia. Amenințări la adresa „dușmanilor”

Mihnea Tălău 21.09.2022, 11:02
Vladimir Putin anunță mobilizare parțială în Rusia. Amenințări la adresa „dușmanilor”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut miercuri dimineața „discursul către națiune”. Acesta era programat inițial pentru marți, ora 20.00, apoi pentru ora 21.00, dar nu a mai avut loc.

Este primul său discurs de când a ordonat intrarea trupelor sale în Ucraina în 24 februarie. În discurs, Putin a declarat că Rusia va folosi „toate armele” pentru a se apăra, considerând că aliații NATO „șantajează” Moscova cu folosirea armelor nucleare.

Mobilizare începe pe 21 septembrie

În aceste momente, liderul de la Kremlin a anunțat că va mobiliza, începând de astăzi, parțial populația Rusiei. Se preconizează ca noi trupe să fie trimise în Ucraina.

Concret, măsurile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie. Decretul prevede măsuri suplimentare pentru îndeplinirea ordinului de apărare a statului. Recruții vor fi obligați să urmeze o pregătire militară.

”Precizez că este doar o mobilizare parțială, cei care sunt în rezervă vor fi înrolați, și cei care slujesc în armată și care au profesii militare”, a afirmat Putin.

Armata rusă caută soldați contractuali. Se oferă aproape 3.000 de dolari. Cum se face recrutarea

”Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”

Vladimir Putin consideră că occidentul a declanșat un ”șantaj nuclear”.

”Acum vorbim și de un șantaj nuclear, centrala de la Zaporojie a fost lovită, iar reprezentanții NATO au spus că este posibil să se folosească arme nucleare împotriva Rusiei.

Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Rusia ar trebui să apere suveranitatea, independența și vom face asta cu toate mijloacele. Încearcă să ne șantajeze cu armele nucleare”, a mai spus el.
Nu în ultimul rând, el a declarat că independența și libertatea rușilor vor fi asigurate.

Evident că nu au lipsit nici amenințările la adresa occidentului: „Cei care încearcă să ne șantajeze ar trebui să știe că vântul a crescut se poate întoarce în direcția lor”.

Rusia ”va face totul” pentru a asigura condițiile pentru organizarea referendumurilor din Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson

Putin a mai anunțat că Rusia va face totul pentru a asigura securitatea în cadrul referendumurilor din republicile Donbas și din regiunile Zaporoje și Herson.

„Parlamentele republicilor populare Donbas, precum și administrațiile militaro-civile din regiunile Herson și Zaporijjea, au decis să organizeze referendumuri privind viitorul acestor teritorii și au făcut apel la noi, la Rusia, cu rugămintea de a susține un astfel de pas.

Subliniez că vom face totul pentru a asigura condiții sigure pentru organizarea referendumurilor, astfel încât oamenii să-și poată exprima voința”, a mai afirmat el.

În final, Putin a spus că mizează, în continuare, pe sprijinul cetățenilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...