Mobilizare generală în Guvern! Ce măsuri se anunță în țară, după noul record cu infectări

Andrei Cezar 09.07.2020, 20:29
Mobilizare generală în Guvern! Ce măsuri se anunță în țară, după noul record cu infectări

Ludovic Orban a vorbit, joi, în ședința de Guvern, despre importanța măsurilor de prevenire a răspândirii virusului. El a transmis miniștrilor că trebuie mobilizate instituțiile de control pentru a merge pe teren să se asigure că normele de protecție sanitară împotriva COVID-19 sunt respectate.

Mobilizare generală în Guvern, după numărul record de infectări

Ludovic Orban a spus că vor trebui făcute controale ”la sânge” atât la operatorii economici, cât și la funcționarii publici pentru a se asigura că respectă măsurile de protecție.

„Creșterea numărului de cazuri trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit fiecărui ministru să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceți.

Mesajul pe care îl transmit este foarte simplu. Marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, se protejează, respectă regulile de protecție sanitară. Din păcate, avem o sumă de agenți economici, de instituții și de cetățeni care poate și datorită unei campanii de agresivitate fără precedent, de negare a virusului și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora regulile pe care le-am stabilit”, a declarat Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern de joi, potrivit Digi 24.

Mobilizare generală în Guvern! Ce măsuri se anunță în țară, după noul record cu infectări
Mobilizare generală în Guvern! Ce măsuri se anunță în țară, după noul record cu infectări

Ludovic Orban: ”Fără milă de cei care încalcă leagea… Solicitați raport zilnic.”

Premierul a mai transmis că trebuie ca toți cei care nu respectă legea să fie sancționați.

„Fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și care încalcă regulile de protecție sanitară. Toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să fie mobilizate în teren și să controleze la sânge peste tot unde trebuie respectate reguli și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile.

Vreau să se înțeleagă foarte clar că toți agenții economici, actorii instituționali care sunt obligați să organizeze activitățile într-un mod reglementat sunt responsabili pentru modul în care asigură respectarea acestor reglementări stabilite prin lege, HG, ordin de ministru, hotărâri ale CNSU.

Solicitați raport zilnic din partea fiecărei instituții de control privitor la personalul aflat în teren. Mai scoteți-i din birou pe cei care sunt obișnuiți să stea pe la birou. Toată lumea care are atribuții, pe teren! Raport zilnic cu privire la controalele efectuate, situația descoperită în teren, măsurile dispuse pentru remedierea situațiilor, sancțiunile dictate de organele de control pentru nerespectarea nromelor de protecție sanitară”, a afirmat Orban.

 

Urmăriți Impact.ro și pe