Vladimir Putin, anunț despre noua rachetă balistică a Rusiei. Raza de acţiune a Satan 2 e de 18.000 de kilometri

Stan Filon 23.06.2022, 09:43
Vladimir Putin, anunț despre noua rachetă balistică a Rusiei. Raza de acţiune a Satan 2 e de 18.000 de kilometri

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, vine cu un mesaj foarte important, în plin război cu Ucraina. Liderul de la Kremlin se laudă cu noul său arsenal nuclear și a vorbit despre ultimele performanțe ale rachetei Satan 2, contrazise însă de occidentali. Vladimir Putin a anunțat și faptul că sistemele moderne de rachete S-500 au început să intre deja în dotarea armatei ruse.

Vladimir Putin, anunț despre noua rachetă balistică a Rusiei

Așadar, Vladimir Putin face noi anunțuri despre dotarea armatei ruse, care continuă să se modernizeze. Liderul rus a anunțat că sistemele moderne de rachete S-500 au început să intre deja în dotarea armatei ruse, care probabil vor putea fi văzute pe frontul din Ucraina.

Președintele Rusiei a vorbit și despre marea mândrie a poporului rus, care o reprezintă racheta intercontinentală RS-28 Sarmat, sau Satan 2 în nomenclatorul occidental. Liderul de la Kremlin a anunțat că aceasta va intra în serviciu de luptă la sfârșitul anului și este planificată să înlocuiască vechile rachete balistice intercontinentale (ICBM) R-36 M (sau SS-18 ‘Satan’).

Vladimir Putin, anunt despre noua racheta balistica a Rusiei
Vladimir Putin, anunt despre noua racheta balistica a Rusiei

„Rachetele balistice intercontinentale Sarmat au fost recent testate”

„Vom continua să ne întărim forțele armate pentru a ține cont de potențialele amenințări și riscuri militare, pe baza lecțiilor învățate în conflictele armate moderne, şi să le îmbunătățim capacitatea de luptă. Rachetele balistice intercontinentale Sarmat au fost recent testate. Acest tip de rachetă va fi desfășurat până la sfârșitul anului, când primul astfel de sistem va începe serviciul militar”, a spus președintele rus.

Mai mult decât atât, liderii armatei ruse doresc să reechipeze 20 de regimente de rachete ale armatei ruse cu noile ICBM-uri Satan 2, până în anul 2027. Satan 2 este un adevărat colos nuclear, despre care Vladimir Putin spune că nu poate fi interceptat de niciun sistem și nu poate fi oprit de nimic. Cântărește peste 200 de tone, are o lungime de 35 de metri, un diametru de 3 metri și poate transporta încărcături nucleare ghidate independent. Mai mult, Moscova susține că Satan 2 poate lovi ținte aflate la 35.000 de kilometri distanță.

Rușii sunt însă contraziși de europeni. Aceștia spun că la dimensiunea pe care o are racheta nucleară rusă, aceasta nu poate fi propulsată mai mulr de 18.000 de kilometri. Recent, rușii au anunțat că au testat cu succes o rachetă Sarmat / Satan 2 la cosmodromul Pleșețk din regiunea Arhanghelsk.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...