Prima reacție a lui Vladimir Putin după incidentul naval din Crimeea. De ce spune că a fost o provocare americană

Stan Filon, Mihai Cheleș 30.06.2021, 14:58
Prima reacție a lui Vladimir Putin după incidentul naval din Crimeea. De ce spune că a fost o provocare americană

A apărut prima reacție a lui Vladimir Putin după incidentul naval din apele teritoriale ale Crimeei, unde un distrugător britanic a intrat câțiva kilometri. Acesta a fost imediat acostat de o navă de război rusești, dar și de un avion de vânătoare. Au fost trase și focuri de avertizare în direcția de mers a distrugătorului britanic. Vladimir Putin spune acum că nu ar fi fost izbucnit Al Treilea Război Mondial nici dacă distrugătorul ar fi fost scufundat!

Vladimir Putin a oferit prima reacție după incidentul naval din Crimeea

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o primă reacție după incidentul din Marea Negră! Șeful statului a spus că incidentul nu avea cum să ducă la un conflict de proporţii, cum ar fi declanşarea celui de-al treilea război mondial. Așadar, preşedintele Federaţiei Ruse nu subscrie afirmaţiei că, în urma incidentului din Marea Neagră cu distrugătorul britanic Defender, care a violat apele teritoriale ale Federaţiei Ruse în apropierea coastelor peninsulei Crimeea, lumea s-a aflat în pragul celui de-al treilea război mondial.

Putin a mai precizat că şi americanii s-au dedat, în aceeaşi zi, unei provocări în apele teritoriale ruseşti ale Mării Negre. Preşedintele rus Vladimir Putin a spus că, chiar dacă navele ruseşti ar fi scufundat distrugătorul britanic Defender în timpul incidentului recent de pe coasta Crimeii, al treilea război mondial nu ar fi început, cel mai probabil. Care ar fi fost motivul? Ei bine, Putin a venit și cu explicația. „Cei care fac asta (autorii provocării – n.n.) înţeleg că nu vor ieşi învingători din această situaţie”, a spus liderul rus.

Vladimir Putin a oferit prima reactie dupa incidentul naval din Crimeea
Vladimir Putin a oferit prima reactie dupa incidentul naval din Crimeea

”Uneori cuvintele se pot materializa”

Vladimir Putin consideră incidentul din Marea Neagră drept o provocare şi a adăugat că nu doar britanicii, ci şi americanii au luat parte la el. Şeful statului a adăugat că organizatorii incidentului au dorit să arate că nu respectă opinia cetăţenilor din Crimeea.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că președintele Putin este pregătit să adopte orice fel de măsuri pentru a proteja Rusia. Cu toate acestea, a evitat să spună dacă Putin ar putea da ordinul de a se deschide focul asupra unor nave NATO.

”Haideţi să nu vorbim despre astfel de scenarii”, a spus Peskov la postul public de televiziune Rossia-24, explicând că ”uneori cuvintele se pot materializa”, astfel că ”nici nu ar trebui să ne gândim sau să vorbim despre aşa ceva”. A spus, totuși, că Vladimir Putin ar face orice pentru a apăra Rusia. ”Dar ruşii ar trebui să ştie un lucru: preşedintele nostru este întotdeauna gata să facă totul pentru a ne proteja ţara, dacă este necesar”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...