Vladimir Putin a recunoscut tot după rapel. Ce se întâmplă cu vaccinul rusesc

Nicu Stan 15.04.2021, 08:06
Vladimir Putin a recunoscut tot după rapel. Ce se întâmplă cu vaccinul rusesc

Vladimir Putin a recunoscut tot după rapel. Ce se întâmplă cu vaccinul rusesc. Liderul de la Kremlin a anunțat că s-a vaccinat, chiar înaintea unei ședințe cu niște geografi, îndemnând poporul rus să îi urmeze exemplul.

Vladimir Putin a făcut și rapelul. Ce anunț a făcut cu această ocazie

Vladimir Putin a recunoscut tot după rapel. Președintele rus Vladimir Putin a fost vaccinat cu a doua doză de vaccin anti-coronavirus. Vladimir Putin a anunțat despre acest lucru la începutul unei întâlniri cu o asociaţie a geografilor, transmisă în direct la televiziune, scrie Vesti.ru.

”Vreau să vă informez că tocmai acum, chiar înainte să intru în această sală, am primit a doua doză de vaccin şi sunt sigur că totul va fi bine. Urmaţi-mi exemplul!”, a declarat Vladimir Putin.

Vladimir Putin a facut si rapelul
Vladimir Putin a facut si rapelul

Când a făcut Vladimir Putin prima doză de vaccin

Vladimir Putin a fost vaccinat cu prima doză de vaccin anti-coronavirus pe 23 martie. Atunci, după vaccinare, el anunța că nu a avut reacții adverse de niciun fel. Însă, președintele rus nu a specificat cu ce tip de vaccin a fost folosit în cazul lui, spunând doar că este unul dintre cele trei vaccinuri făcute în Rusia.

„Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Se simte bine. Mâine va avea o zi de lucru completă”, a declarat marţi seară Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Vladimir Putin, ultimul lider mondial care s-a vaccinat

Vladimir Putin nu s-a vaccinat împotriva COVID până acum, deși a lăudat de mai ulte ori eficiența vaccinului rusesc Sputnik V, numindu-l „cel mai bun vaccin din lume„. Asta a creat mari controverse. Astfel, Vladimir Putin este unul dintre ultimii lideri mondiali imunizați, mai scrie The Moscow Times.

Momentul vaccinării lui Vladimir Putin nu a fost filmat, deși s-a speculat că acesta intenționează să transmită în direct momentul, pentru a da încredere poporului rus în vaccinurile rusești.

Vladimir Putin n-a vrut să fie filmat

”În ceea ce privește vaccinarea în fața camerelor, nu-i place”, a mai precizat purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

În plus, Dmitri Peskov a refuzat să precizeze cu ce vaccin a fost vaccinat Vladimir Putin, spunând presei că ”toate cele trei vaccinuri rusești sunt foarte bune și eficiente”.

Rusia a făcut trei vaccinuri

Rusia a făcut trei vaccinuri împotriva coronavirusului, Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleia din Moscova, EpiVacCorona, făcut de Institutul Vektor din Novosibirsk și CoviVac, dezvoltat de Centrul Ciumakov.

Campania de vaccinare în Rusia a început mai greu decât se spera, doar aproximativ 4 milioane din cei 144 de milioane de cetățeni ai țării au primit până acum cele două doze de vaccin și alte 2 milioane prima doză.

Urmăriți Impact.ro și pe