Critic important al lui Vladimir Putin, ucis la Londra. Preşedintele rus, din nou în atenţia lumii întregi

Cristian Cojocaru 10.04.2021, 15:34
Critic important al lui Vladimir Putin, ucis la Londra. Preşedintele rus, din nou în atenţia lumii întregi

Potrivit informațiilor pe care le dețin anchetatorii din Marea Britanie, un om de afaceri rus care a fost ucis în Londra în anul 2018, ar fi un mare critic al președintelui rus, Vladimir Putin.

Critic de-al lui Vladimir Putin a fost ucis

Omul de afaceri Nikolai Glushkov, a fost găsit mort în luna martie a anului 2018. Acesta a fost găsit în locuința sa din New Malden, în sud-vestul Londrei. Legiștii au prezentat ieri dovezi care arată că decesul a suvernit în circumstanțe suspecte. Astfel, acestea au fost aranjate în așa fel încât totul să pară o sinucidere. Potrivit dovezilor însă, a fost implicată și ”o parte externă” după cum afirmă BBC News.

Chinyere Inama, exeprt legist a declarat vineri în cadrul instanței judiciare din Londra că de fapt ar fi vorba despre o crimă comisă prin strangulare. Omul de afaceri Nikolai Glushkov a reușit să fugă din Rusia după ce a fost acuzat că a comis fraude având calitatea de director adjunct al companiei Aeroflot. Bărbatul a reușit să primească azil politic în Marea Britanie în anul 2010.

În anul 2017, o instanță din Rusia l-a condamnat în lipsă pe omul de afaceri, la opt ani de închisoare pentru o fraudă de 119 milioane de dolari. În vârstă de 68 de ani, Nikolai Glushkov urma să se prezinte în data de 12 martie 2018 în fața unei instanțe comerciale din Londra în scopul de a se apăra de acuzațiile care i s-au adus în Rusia.

Omul de afaceri Nikolai Glushkov, a fost găsit mort în luna martie a anului 2018
Omul de afaceri Nikolai Glushkov, a fost găsit mort în luna martie a anului 2018

Bărbatul a fost găsit mort de fiica sa

Nikolai Glushkov a fost găsit mort de către fiica sa, Natalia, în locuința sa din New Malden Decesul omului de afaceri a suvernit la o săptămână distanță după ce a avut loc atacul neurotoxic care i-a vizat pe fostul agent rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia, în micul orășel britanic, Salisbury.

Poliția metropolitană din Londra nu a dispus pentru moment arestarea nici unei persoane în acest caz de moarte suspectă. Aceștia urmează să stabilească motivul crimei. Omul de afaceri Nikolai Glushkov a fost prieten foarte apropiat cu oligarhul rus, Boris Berezovski, care la rândul său și-a găsit sfârșitul tot în Anglia.

Acesta din urmă a fost la rândul său un mare critic al președintelui rus, Vladimir Putin. Berezovski a fost găsit spânzurat în locuința sa din Berkshire, în regiunea britanică, în anul 2013. Nici până la această dată nu au fost stabilite cu exactitate circumstanțele în care a murit oligarhul Boris Berezovski.

Urmăriți Impact.ro și pe