Vladimir Putin a fost ales, oficial, președinte pe viață. Câți bani au primit o parte din votanții săi

Raluca Juncu 01.07.2020, 19:45

În urma referendumului din Rusia, cetățenii ruși au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională care îi permite actualului lider politic, Vladimir Putin să obțină încă două mandate la președinția țării.

Vladimir Putin, ales președinte pe viață

După numărarea a a 2,68% din voturi de către Comisia Electorală Centrală, rezultatul este de peste 70% în favoarea modificării Constituţiei prin care Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate şi să rămână şef al statului până în 2036, scrie Agerpres, citând Reuters. Mai puțin de 29% au votat împotriva.

Actualul mandat al liderului de la Moscova se va încheia în 2024, după care el va putea fi din nou reales, pentru încă șase ani. Chiar și 2030, atunci când Vladimir Putin va avea 77 de ani, va putea fi reales în această poziție cheie în stat. Practic, Vladimir Putin va rămâne președintele Rusiei pe viață.

Cetățenii au fost încurajaţi să participe la referendumul desfăşurat timp de o săptămână prin tombole cu premii în apartamente şi publicitate pentru celelalte modificări din pachetul de reformă, precum protecţia pensiilor şi interzicerea de facto a căsătoriilor între două persoane de același sex.

Interesant de urmărit este una din măsurile lui Vladimir Putin, pentru organizarea acestui referendum, care s-a întins pe o săptămână. Inițiativa a fost în favoarea celor care se prezintă alături de copiii lor la acest referendum. Acești oameni au primit câte un premiu de 10.000 de ruble (echivalentul a 141 de dolari).

60% din cetățenii Rusiei au o părere bună despre conducătorul lor, arată datele furnizate de Levada, institutul de sondare a opiniei publice, potrivit sursei citate.

Vladimir Putin este președinte al Rusiei de 21 de ani, fiind acum la al patrulea mandat. Pe 31 decembrie 1999 devine președinte interimar al statului, după demisia lui Boris Elțîn, primul șef de stat al Rusiei și primul conducător din istoria acestei țări ales în mod direct și democratic.

 

Sursa foto: Vladimir Putin/Facebook

Urmăriți Impact.ro și pe