Vladimir Găitan a murit. Mesaj sfâșietor pentru marele actor: ”Adio, Duțu”

Ana Anitoiu 10.11.2020, 20:40
Vladimir Găitan a murit. Mesaj sfâșietor pentru marele actor: ”Adio, Duțu”

Actorul Vladimir Găitan a murit, marți seară, la vârsta de 73 de ani. Anunțul a fost făcut de colegul lui, Vlad Rădescu, pe platforma de socializare Facebook.

Actorul Vladimir Găitan a murit. Ce mesaj emoționant a publicat Vlad Rădescu

Actorul Vlad Rădescu a scris un mesaj emoționant. Printre persoanele care au reacționat la acest anunț s-a numărat și actrița Oana Pellea, care a scris un mesaj de condoleanțe.

“Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu în postarea de pe Facebook.

Actorul Vladimir Găitan suferea de o boală incurabilă, de aproape trei decenii. În fiecare an, actorul făcea transfuzii de sânge, precum și citostatice, la un spital din București.

“Mă simt boșorog, vorba lui Florinel Piersic. Sper să mai trag de mine câțiva ani. Măcar vreo 2-3, nu aș zice mai mult, să mă bucur de copii, de băiatul care e la Londra, și care mi-a oferit o nepoțică extrem de frumoasă, cu origini ciudate, chinezo-thailandeze, ca mama ei.

Aștept ca la anul și fiica mea să-mi facă un nepoțel. Când vezi că ai mai păcălit viața cu un an, te simți de parcă fiecare an îl furi dintr-o bancă pe care reușești să o spargi”, spunea, în urmă cu un an, Vladimir Găitan.

A murit actorul Vladimir Gaitan
Anuntul despre decesul Vladimir Gaitan, publicat de Vlad Radescu

În ce spectacole de teatru și filme a jucat Vladimir Găitan

Vladimir Găitan s-a născut la data de 2 februarie 1947, la Suceava. În anul 1970, a absolvit Institutul de artă Teatrală și Cinematografică, secția Actorie, clasa profesorului George Carabin și Elena Negreanu.

Actorul Vladimir Găitan a debutat pe scena Teatrului de Comedie, unde a jucat roluri memorabile în spectacole precum: ”Mutter Courage” de Bertholt Brecht (1972), ”Trei surori” de A.P. Cehov (1975), ”12 oameni furioși” de Reginald Rose (1977), ”Cinema” de Jean Anouilh (1979), ”Pierrot” de Moliere (1980), ”Turnul de fildeș” de Viktor Rozov (1981).

În cinematografie, actorul Vladimir Găitan a debutat în anul 1969, în perioada studenției, în filmul ”Reconstituirea”, regizat de Lucian Pintilie. Apoi, au urmat roluri în foarte multe filme: ”Căldura”, regia Șerban Creangă (1969), ”Puterea și adevărul”, regia Manole Marcus (1971), ”Săgeata căpitanului Ion, regia Aurel Miheles (1972), ”Ceața”, regia Vladimir Popescu-Doreanu (1973), ”Pe aici nu se trece!”, regia Doru Năstase (1975).

Lista continuă cu: ”Din nou împreună”, regia George Cornea (1978), ”Năpasta”, regia Alexa Visarion (1982), ”Zbor periculos”, regia Francisc Munteanu (1984), ”Omul cu cercel de aur”, regia Joachim Hassler (1984), ”Întunecare”, regia Alexandru Tatos (1985), ”Racolarea”, regia George Cornea (1985), ”Secretul lui Nemesis”, regia Geo Saizescu (1986), ”Omul zilei”, regia Dan Pița (1997), ”Musafirul de duminică” de Petre Ispas, regia Nae Cosmescu (1979), ”Roberta”, regia Valentin Hotea (2000), ”Detectiv fără voie”, regia Silviu Jicman (2002).

Urmăriți Impact.ro și pe