Vlad Voiculescu, despre cazul pacienților din Sibiu: “Este absolut şocant”

Elena Avramescu / 08.03.2021, 17:21
Vlad Voiculescu, despre cazul pacienților din Sibiu: “Este absolut şocant”

Vlad Voiculescu, despre cazul pacienților din Sibiu. După informaţiile apărute în presă cu privire la pacienţii cu Covid-19 din Sibiu, legați de paturi și sedați, Vlad Voiculescu n-a tăcut, astfel că și-a exprimat indignarea.

Vlad Voiculescu, despre cazul pacienților din Sibiu

Ministrul Sănătății a declarat că va vedea ce se întâmplă, de fapt, în acel spital, dar a menționat și faptul că nu a primit sesizări, fiind vorba despre un articol apărut în presă.

Vom încerca să vedem ce s-a întâmplat de fapt acolo. Am citit şi eu parte din articolul din publicaţia din Sibiu, este absolut şocant. Nu am primit sesizări că s-ar întâmpla ceva măcar asemănător în alte secţii. În momentul acesta vorbim despre o relatare dintr-un articol de presă, lucru care trebuie verificat, a declarat Vlad Voiculescu la Parlament.

Luni, 8 martie 2021, procurorii au deschis un dosar penal pentru omor, în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce a fost publicat un articol în presa locală, în care o sursă a declarat sub protecţia anonimatului că ar fi ucis, ca fost angajat al Secţiei ATI, atât el, dar şi alte cadre medicale, pacienţi cu COVID-19.

Deocamdată, doar în urma articolului ne-am sesizat din oficiu. S-a înregistrat dosar penal şi urmează să facem cercetări în rem, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

Vlad Voiculescu, despre cazul pacientilor din Sibiu
Pacientii din Sibiu

Publicația locală Turnul Sfatului a publicat un articol care a șocat întreaga țară, având ca sursă un angajat al respectivei secții. Procurorii au deschis un dosar de omor. S-ar părea că pacienții bolnavi de coronavirus sunt sedați și de multe ori intubați fără a fi nevoie. În plys sunt legați de pat și au răni la mâini. Acest lucru se întâmplă deoarece medicii și asistentele nu vor să mai audă pacienți care se vaită, așa că îi sedează și-i intubează. Iar pacienții mor pe capete la Sibiu.

În plus, la secția de ATI din Sibiu au fost înregistrate printre cele mai multe cazuri de deces de coronavirus. Nu mai puțin de 71, 51% dintre pacienți au murit, iar situația s-a complicat în ultima perioadă, procentul ajungând la 75,76%.

Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…) Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare. Pe șeful ATI nici nu cred că l-am văzut de două ori în viața mea, a povestit sub anonimat Domnul S, cadrul medical, pentru publicația sibiană Turnul Sfatului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI